Bitcoin Cash-forks ontketenen oorlog in cryptowereld

Bitcoin Cash fork ontketent oorlog
Het gaat er weer gezellig aan toe in het Bitcoin-wereldje.

Maak kennis met Craig Wright, ook wel bekend als Faketoshi. De reden laat zich raden: hij claimt dat hij Bitcoin-bedenker Satoshi Nakamoto is, maar niemand gelooft hem. Wright komt binnenkort met een hard fork van Bitcoin Cash, genaamd Bitcoin SV (Satoshi’s Vision) en dat zorgt op dit moment voor het nodige rumoer.

Bitcoin Cash ontstond vorig jaar als afsplitsing van de originele Bitcoin. Inmiddels is het de nummer 4 als je kijkt naar marktwaarde, dus het is niet zo gek dat een afsplitsing van diezelfde BCH veel aandacht krijgt. Maar er is meer aan de hand, want op 15 november start ook Bitcoin ABC, nóg een afsplitsing van Bitcoin Cash.

[gv data=”rFU1o-0oU7A”][/gv]

Dat is nog maar het begin, want waar Wright duidelijk in het Bitcoin SV-kamp zit, steunt Roger Ver het kamp van Bitcoin ABC. Ver is een bekende Bitcoin-investeerder die uiteindelijk via Bitcoin Cash bij Bitcoin ABC is uitgekomen. Wright en Ver werkten in het verleden samen, maar nu ze in verschillende kampen zitten, is het tijd voor oorlog. Volgen jullie het nog?

Wright stuurde een nogal pittige e-mail naar Ver en haalt ook op Twitter uit naar zijn medestanders. Het lijkt er dus op dat er weer roerige tijden aankomen in het crypt-wereldje en daar op dit moment juist niemand blij mee. De koers van vrijwel alle coins ging al zo hard onderuit en meer chaos en hard forks zullen daar absoluut geen verandering in brengen.

De mail van Wright aan Ver

9 reacties

 1. Paniekvoetbal …. Het einde nadert en men gaat weer allemaal trucjes uithalen en forken en niemand weet meer waar ze aan toe zijn.
  Nog meer afwijkingen, nog meer diversiteit en dus precies niet wat de Crypto wereld nodig heeft.

  Riep het al vaker, het einde van de huidige Crypto nadert. Alle voorspellingen ten spijt.

   • @bottestudent: wat wordt er getest dan ?
    Toen het internet bekend werd bij het publiek is het NOOIT meer weg geweest of gekrompen.
    Heb jij de opkomst van het internet wel bewustbmee gemaakt ?

    De crypto voegt in vrijwel alle gevallen nog steeds niks toe aan het leven van mensen. Gebaseerd op projecten en utopiën. Noem mij eens 5 daadwerkelijk bruikbare crypto (van de ruim 2000) waar gewone mensen, zoals bijv. Je ouders wat mee kunnen.

    Ik hoor graag je antwoord.

    • @turbobrick: Lol, nee de .com bubbel is er nooit geweest. De waarde bleef maar stijgen!

     Het internet voegde vroeger toch ook niks toe? Je kon vroeger helemaal niks op het internet. Je kon 3 sites bezoeken als je wist wat je deed. Gewone mensen, zoals bv je ouders, wisten niet hoe dat moest. Dus wat is je punt precies?

     • @bottestudent: Het internet kwam massaal op medio 1997. Toen kon je er van alles mee en ik kan het weten want ik zat er lang en breed op. Sterker nog, in 1998 zat ik op kabel internet hetgeen medio 2000 heel normaal was in NL of het alternatief (Adsl).
      De internet bubble heeft niks gedaan aan het gebruik van het internet.
      De waarde van bepaalde bedrijven kelderde maar het gebruik van het internet is nog nooit gedaald. Vanaf medio 2000 kwam iedereen online en tegenwoordig is het niet eens meer weg te denken uit het bejaarden tehuis en hebben we vrijwel overal mobiel internet.

      Mijn PUNT is dat je niet snapt waarover je het hebt.
      Jij wilt crypto vergelijken met het begin van het feitelijke internet destijds in de jaren 80 het niet meer dan een defensie project was en daarna het gebruikt werd voor communicatie tussen universiteiten en er 3 paardekoppen op zaten.
      Het gebrip internet bestond toen nog niet en de gewone mens kende het dus ook niet.
      Jij wilt crypto vergelijken met dat begin stadium en dat klopt niet.
      Crypto bestaat al 10 jaar en sinds vorig jaar kent de halve wereld het begrip Bitcoin. Zeker in Nederland kon je de TV niet aanzetten zonder bijna dagelijk iets erover te horen.
      Je zou het kunnen vergelijken met internet in het jaar 1999 zeg maar.

      En wat zien we ? Adoptatie blijft weg. Mensen stappen niet uit (massaal uitgestapt), en het belangerijkste, het voegt NIETS toe in het dagelijks leven. Het lost geen praktische problemen op, ook niet op valuta gebied.
      We hebben gezien hoe crypto geholpen heeft in Venezuela, met het massaal minen en zelfs een eigen crypto valuta. Kijk eens naar de staat van Venezuela vandaag.

      Nogmaals, noem mij eens 5 zinvolle en bewezen toepassingen op dit moment.

      Juist ja, je kunt ze niet opnoemen.
      Crypto is stervende en dat is een feit.

     • @turbobrick:

      Ik snap niet waarom je het steeds weerlegt met vage argumenten. Zie link voor adoptie van het internet. Ook hier zitten dalen in… (houdt er rekening mee dat de schaalverdeling een stuk groter is en dips dus minder goed zichtbaar zijn). https://en.wikipedia.org/wiki/Global_Internet_usage

      Je geeft aan dat vroeger niemand het internet kende en dat dat toen heel groot werd. En dat bitcoin nu al 10 jaar bestaat, maar dat niemand het gebruikt? Dat iemand (jij) iets kent, maar het niet snapt of niet nodig heeft wilt niet zeggen dat anderen het zelfde hebben. Zie link voor de adoptie grafiek. https://www.blockchain.com/nl/charts/n-transactions?timespan=all

      En 5 zinvolle toepassingen? Ook hier weer het zelfde. Als het voor jou geen zinvolle toepassing heeft wilt het niet zeggen dat het voor de rest van de wereld wel een toepassing heeft.Ik zal je er eentje geven. De rest mag je zelf uitzoeken. Ik ga niet zoveel info aandragen aan iemand die zelf niet de moeite erin wilt steken.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Ripple_(payment_protocol)

     • @bottestudent: je blijft komen met grafiekjes en Wikipedia info.
      Allemaal theorie en in theorie is het prachtig.

      Het gaat om de praktijk !
      Als er geen nieuw geld in komt dan wordt het niks en op dit moment zit vrijwel niemand te wachten op Crypto, getuige de volumes die steeds meer zakken, de chat channels die redelijk stil zijn en ga zo maar door.
      Ico’s leveren al niks meer op en het is leuk dat je met xrp komt maar geef mij eens 1 voorbeeld hoe jij vandaag Xrp kan gebruiken.

      Juist ja, NIET.
      Het is een GECENTRALISEERD systeem dat wellicht interessant is voor banken en het onderlinge betalingstermijn verkeer. Was het 2 jaar geleden ook al.

      Probleem met de Crypto is dat de technieken met de dag verouderen en er steeds nieuwere technieken komen.
      Iets dat verleden jaar Hot was kan nu in 1x achterhaald zijn.

      Jij noemt het vage voorbeelden. Kijk eens naar de top 10 van de marketcap en noem mij eens de Crypto waar Jan op de hoek echt iets aan heeft …. Of het leven van Marloes kan veranderen.

      Je kunt blijven geloven in grafieken net als miss Bitcoin en Suppoman en zeggen dat het in de kinderschoenen staat maar Crypto is niet het internet.

      Enne om bij je vergelijk met het begin van het internet te blijven, noem eens 10 bedrijven van toen die een impact op het internet hadden en nu nog heel succesvol zijn ….
      Google is niet van het begin, Amazon ook niet, Facebook niet. Etc etc.
      Velen (Netscape, Yahoo, Ilse, etc) werden ingehaald door anderen en dit zal met de huidige Crypto ook gebeuren.

     • @turbobrick: Grafiekjes die iets aantonen waar alleen vanuit je eigen perspectief reageert.

      Volumes die steeds meer zakken staat niet gelijk aan techniek ontwikkeling. Ik kan vandaag 1 miljoen overmaken in XRP naar een prins in Afrika met de totale kosten van 1 cent en binnen 1 seconden. Met het huidige systeem zou dat mijn 1000 euro kosten en zou het een week duren. Heb ik of Marloes dat nodig? Nee totaal niet. Maar een hoop andere mensen wel.

      Maar eigenlijk zeg je alles al in je laatste zin. “Google is niet van het begin, Amazon ook niet, Facebook niet. Etc etc.
      Velen (Netscape, Yahoo, Ilse, etc) werden ingehaald door anderen en dit zal met de huidige Crypto ook gebeuren.”

      Klopt, mee eens. Maar dat het in de toekomst wel iets gaat zijn waar jij en Marloes iets aan hebben? Zeker weten.

     • @bottestudent: mischien in de toekomst wel maar de huidige Crypto is stokoud en heel veel is een andere vorm van.
      2000+ verschillende op dit moment en dagelijks komt er nieuwe techniek bij.
      De Crypto waar wij vandaag mee te maken hebben zal 99% dood zijn over 5 jaar.

      Je voorbeeld van het grote bedrag naar Afrika klopt helemaal maar we hebben gezien dat er ook downsides zijn.
      Kijk eens naar hoe Crypto (vrijwel alle crypto) nu 72 uur later zitten qua waarde TOV 2 dagen eerder.
      Wie zal in hemelsnaam hier zijn betaling in willen hebben ? Je gaat hier niet mee kunnen betalen in het dagelijks leven zonder extra kosten om risico’s te dekken.

      Iemand die nu 1 miljoen overmaakt kijkt niet naar 1% kosten voor een 100% zekere transactie.
      Een bankrekening wordt niet zomaar over genomen door een ander.

      Met Crypto kan er veel meer gehacked worden, het verlies van een private key kan een ramp zijn want niemand kan er meer bij.

      Om maar te zwijgen over de lange wallet addressen en het maken van fouten.
      Nee, voor de Crypto geek allemaal redelijk simpel maar voor de gewone user is het niet eenvoudig, niet transparant en zeker niet veilig genoeg.

      Dit zeggende betekent geen snelle massa adoptie op deze voet, is geen nieuw geld in de marketcap, is geen stijgende lijn en dus geen winst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *