Bitcoin concurrent Ripple: gekkies gaan los op onderzoeker

Ripple-XRP-fans-doodsbedreiging
Deze doodsbedreigingen kwamen niet over de Blockchain.

Als je de koers van de Bitcoin en andere cryptomunten een beetje gevolgd hebt, dan weet je dat er al een dik jaar niks te lachen valt. Dat geldt ook voor de koers van Bitcoin-concurrent Ripple (XRP). Gelukkig zijn er over die munt veel goede berichten en werken ze samen met banken. Allemaal goed voor de koers, dus Ripple-fans waren al klaar voor de grote winsten.

Onderzoeker Ryan Selkis van onderzoeksbureau Messari bracht een rapport uit waarin hij stelde dat de marktkapitalisatie van Ripple (XRP) meer dan een miljard lager lag dan men claimt. Dat is niet goed voor de koersen, dus de Ripple-gekkies gingen in de aanval. Zoals dat tegenwoordig schijnt te moeten ging Twitter volkomen ‘los’ en werd de man door de ‘XRP-army’ ongenadig onder digitaal vuur genomen. Later bleek dat het daar niet bij is gebleven. Toen mensen namelijk zijn privé-nummer belden om de geboortedatum van zijn vrouw te noemen was de maat vol. Hij zette een pissige reactie op Twitter, waarin hij aan Ripple-directeur Garlinghouse aangaf dat hij de bedreigingen niet waardeerde.

https://twitter.com/twobitidiot/status/1088584142705618946?ref_src=twsrc%5Etfw

Dit vond de Ripple-army weer minder, dus besloten ze nog een stap verder te gaan. Na drie doodsbedreigingen op zijn privé-adres is Selkis op de vlucht geslagen. Hij roept op Twitter nogmaals Ripple-directeur Garlinghouse op om zijn achterban tot de orde te roepen. Ripple (XRP) en Garlinghouse hebben tot nu toe niet gereageerd.

https://twitter.com/twobitidiot/status/1088603414085464064?ref_src=twsrc%5Etfw

Helaas is deze aanpak geen uitzondering. In zijn tweet heeft Selking het over ‘Swatted’. Hiermee refereert hij aan een eerdere gebeurtenis, waarbij een Bitcoin-ontwikkelaar werd verrast door een inval van eeen compleet SWAT-team omdat iemand een melding van gijzeling in zijn huis had gedaan. Later bleek dat mensen die het met hem oneens waren over de koers van de Bitcoin dit ‘geintje’ hadden georganiseerd. Er vallen namelijk regelmatig doden als de mannen van de SWAT nerveus worden.

Uiteraard lokt de laatste tweet nieuwe reacties uit. Diverse crypto-influencers reageren dat zij een zelfde situatie mee hebben gemaakt. Rare jongens, die cryptojongens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *