Bitcoin duikt onder psychologische grens. Wat nu?

Auteur: , Geen reacties
Bitcoin-koers-daalt

Ook de marktkapitalisatie daagt vandaag snel, maar...

Het zijn gekke dagen voor de Bitcoin. Nadat de koersen de afgelopen week als een dolle stegen is het koersverloop vandaag negatief. Waar de Bitcoin-koers eerder deze week even de $ 8.500,- aantikte is de koers nu onder de $ 8.000,- gezakt. Dit is natuurlijk een psychologische grens, maar om nu te zeggen dat het tegen zit…

In onderstaande grafiek van cryptoclan.nl zie je het koersverloop van de Bitcoin over de afgelopen 5 dagen. De live-koers is op het moment van schrijven (16 mei rond 15 uur) $ 7.804,-. De grafiek loopt door de verwerking iets achter, waardoor de genoemde prijs iets hoger is.
koers-bitcoin 9-16-5

Nu zien we wel vaker dat de Bitcoin-koers even een pas op de plaats maakt tijdens een sterke rally, dus het zou makkelijk zijn om dit signaal als logische correctie weg te zetten. Toch is dat wellicht weer te makkelijk. Wie namelijk de marktkapitalisatie van de afgelopen 24 uur bestudeert ziet dat er sinds vanmorgen al $ 20 miljard uit de markt gehaald is. In onderstaande grafiek van Tradingview zie je dit duidelijk.

Marktkapitalisatie-bitcoin-16-5

We hebben al een aantal keer gezien dat de Aziaten de koersen omhoog stuwen. De vraag is dan ook hoe lang de Aziaten blijven betalen voor de winstnemingen van Europa en (in mindere mate) Amerika.

De analisten buitelen nu over elkaar heen om te vertellen dat het of wel meevalt of dat er koersverliezen tot 80% te verwachten zijn. Conclusie lijkt dat niemand het weet en dat het dus verstandig is om jouw eigen grenzen te bepalen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).