Bitcoin en crypto koersupdate: het gaat lekker!

Auteur: , Geen reacties
bitcoin-koersen-stijgen-gestaag

Analisten verwachten dat de bull-rally uitbreekt.

Nadat het de afgelopen weken en in het weekend was stroef ging met de koers van de Bitcoin en de andere cryptomunten is het deze week weer cashen voor de investeerders. Zowel de marktkapitalisatie als de koersen lopen op. Het gaat niet met sprongen, maar geleidelijk wint de Bitcoin deze week elke dag zo’n 3% aan waarde. Analisten zien dan ook tekenen dat de koersontwikkeling minder gebaseerd is op emotie en volwassener wordt. Daarnaast zien zij twee marktontwikkelingen waardoor zij denken dat de Bitcoin zich nu klaar maakt voor een race naar nieuwe records.

Marktkapitalisatie stijgt geleidelijk
In onderstaande grafiek van Tradingview zie je het verloop van de marktkapitalisatie (de hoeveelheid geld die in cryptomunten geïnvesteerd wordt) sinds het weekend oplopen.

marktkapitalisatie-Bitcoin

De grillige lijnen die geleidelijk omhoog lopen duiden erop dat veel transacties voor het resultaat zorgen. Dit is voor analisten een teken dat er breed geïnvesteerd wordt en dat is goed voor het vertrouwen.

Koersverloop toont rust en stabiliteit
De afgelopen weken zagen we dat de Bitcoin een aantal keer tegen de koers van $ 8.000,- aanliep. Zodra men daar echter overheen ging volgde onmiddellijk een terugval in waarde van een paar honderd dollar. Sinds de laatste keer gebeurt dit niet meer. Aan de andere kant zien we ook geen hoge koerssprongen van tientallen procenten per dag. Ook dat duidt er volgens analisten op dat beleggers rationeler worden en de groei dus gebaseerd is op rationele waardering en niet op de emotie van de dag.

In onderstaand overzicht van CryptoClan zie je de live-koersen van vanmiddag 15 uur. Ook zie je hoe de Bitcoin en andere cryptomunten uit de top-5 een positieve week hebben en daarmee het koersverlies van het weekend weer goedmaken.
Top-5-bitcoin-cryptomunten-koers-13-6

Steeds meer analisten rekenen op bull-rally
Dat de markt zoveel tekenen geeft van vertrouwen en evenwichtig handelen is gunstig volgens analisten. Daarnaast werd al eerder in analyses gezien dat de Bitcoin nog één ‘flinke tik’ moest hebben voordat een race naar een nieuw record kon beginnen. Nu de Bitcoin van ruim $ 9.000,- terugviel naar $ 6.000,- en weer terug omhoog klimt verwacht men dat deze koersval wel eens DE dip kan zijn geweest.

Het feit dat steeds meer institutionele beleggers instappen en ook ziet men de activiteiten in het netwerk toenemen. Dit is voor het eerst sinds 2015. Toen betekende deze constatering het begin van een een nieuwe bull-run. Nu maar hopen dat de glazen bollen goed gepoetst zijn.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).