Bitcoin ETF aanvragen afgekeurd: crypto’s blijven stabiel

Auteur: , Geen reacties
Bitcoin

Er is geen knal naar beneden. Nog niet.

Vandaag is een spannende dag voor Bitcoin, investeerders en de wereld van cryptocurrency. Verschillende Bitcoin exchanges hebben een ETF-aanvraag gedaan (wat is dat?) en de Securities and Exchange Commission (SEC) zou vandaag met een uitspraak komen. Die uitspraak is er inmiddels en die is niet positief.

De SEC heeft namelijk alle negen aanvragen afgekeurd. De motivatie voor de afkeuring heeft met de prijs te maken. De commissie is bang voor prijsmanipulatie, fraude en het gebrek aan controle. Er was juist hoop vanuit de cryptowereld dat deze ETF’s er door zouden komen. De uitspraak van de SEC is te vergelijken met de eerdere conclusie de commissie trok met de Winklevoss ETF.

Vooralsnog heeft de Bitcoin niet negatief gereageerd op het nieuws. Al de hele dag is de coin stabiel. Daar kan later vandaag nog verandering in komen als Wall Street in New York om 09:00 lokale tijd gaat handelen. Echter, is de markt inmiddels wel gewend geraakt aan de striktheid van de SEC. Het zou eerder een verrassing zijn geweest als de commissie dit keer wél de ETF’s zou goedkeuren. Op moment van schrijven heeft de Bitcoin een koerswaarde van ongeveer 6.400 dollar. Na een korte stijging gister, nam de cryptomunt dezelfde dag nog een daling naar beneden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).