Pikte Nederlandse Bitcoin boef 111 miljoen?

Auteur: , Geen reacties
bitcoin-koers-stijgt-fraude

Koers Bitcoin niet beïnvloed door arrestatie na zwendel.

Toen de Bitcoin in 2017 haar hoogste koers ooit bereikte raakten steeds meer beleggers geïnteresseerd. Toen bekend werd dat de Bitcoin niet alleen te verhandelen was maar ook verdiend kon worden door mining was daar veel aandacht voor. De Nederlandse zakenman B. van M., zoals hij tegenwoordig wordt aangeduid, richtte een heuse miningfarm op. Het idee was even simpel als eenvoudig.

Beleggers zouden ieder een gedeelte betalen van het computerpark dat nodig was om op grote schaal Bitcoins te minen. In ruil voor hun investering zouden zij iedere maand 0,3 Bitcoin ontvangen. Nadat de klanten betaald hadden ging het grote smoezenboek open. De beloofde vergoeding in Bitcoin werd niet betaald en later bleken ook niet alle computers geleverd door een keur aan problemen bij Van M. Uiteindelijk verloren de klanten het vertrouwen en startten zij een faillissementsprocedure. Ook dezen zij aangifte van oplichting. Nadat vorig jaar al huiszoekingen plaatsvonden heeft de politie nu de hoofdverdachte aangehouden.

Hij wordt ervan verdacht dat hij ten minste 2 miljoen euro niet in mining-computers, maar in zijn persoonlijke welvaart heeft ‘geïnvesteerd’. In buitenlandse media wordt een schadebedrag van 111 miljoen dollar genoemd, maar dat lijkt een interpretatiefout. De Nederlandse pers houdt het op zo’n 23 miljoen miljoen inleg.

Opmerkelijk is dat het faillissement van deze BV al eerder wereldnieuws was. Toen niet vanwege fraude, maar vanwege het feit dat het de eerste keer ter wereld was dat een vordering in Bitcoin als verifieerbare vordering werd erkend en daarmee als basis voor het aanvragen van een faillissement werd erkend.

De cryptomarkt zelf schrikt al een tijdje niet meer van dergelijke fraudeberichten. De koers van de Bitcoin is dan ook op het moment van schrijven stabiel rond € 7.000,- na de crash van vrijdag en het daarop volgend herstel van afgelopen weekend.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).