Bitcoin gaat opnieuw keihard onderuit, duikt onder 6.000 dollar

Bitcoin, Ethereum en Ripple kregen vandaag weer klappen
2018 is geen fijn jaar voor cryptobeleggers en daar komt ook vandaag geen verandering in.

Vanochtend dook de Bitcoin-koers een tijdje onder de grens van 6.000 dollar. Op hetzelfde moment klapten ook grote munten als Ethereum (-7,3 procent), XRP (-5,2 procent), Bitcoin Cash (-7,9 procent) en Stellar (-7,8 procent) keihard onderuit. Kortom: aan het bloedbad van dinsdagochtend viel vrijwel niet te ontkomen.

De huidige dip begon eigenlijk al op maandag, waarbij Ethereum zelfs daalde tot zijn laagste waarde in een jaar tijd. Het heeft allemaal te maken met het besluit van de US Securities and Exchange Commission om Bitcoin ETF’s op de lange baan te schuiven en daarover voorlopig geen beslissingen te nemen. Veel beleggers hadden erop gegokt dat die beslissing half augustus al lang en breed genomen was.

In het geval van Ethereum speelt er nog een ander probleem. Die munt werd vorig jaar veel gebruikt voor initial coin offerings (ICO’s). De startups van toen verzilveren hun Ether nu en wisselen het in voor euro’s en dollars. Kortom: er wordt veel Ether verkocht en dat is niet bevorderlijk als de koers toch al onder druk staat.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *