Bitcoin gaat slecht, maar wordt massaal verhandeld

Het gaat niet goed, of toch wel?
Het handelsvolume is uitzonderlijk hard gestegen.

We hebben allemaal wel eens last van een winterdipje maar de Bitcoin is eigenlijk heel het jaar al depressief. Daarbij was november een absoluut dieptepunt voor (voorlopig) de grootste cryptomunt op de markt. En ondanks (of dankzij) de miezerige cijfers op de beurs is het handelsvolume uit de pan gerezen.

Dat onthult Satoshi Capital Research in de onderstaande Tweet. Ze stellen tegelijk tegenover de sceptici dat de munt weldegelijk gigantisch is. Hoewel de absolute waarde van een virtuele munt op dit moment geen feest is, wordt er op absurde schaal gehandeld in de valuta.

De munt werd in 2018 naar schatting voor een totale waarde van zo’n $2,2 biljoen dollar verhandeld. Dat is dus 2,2 miljoen miljoen, of 2.200.000.000.000. Om dat in perspectief te brengen werd er in heel 2017 voor 870 miljard dollar aan Bitcoin verhandeld. Dat is een stijging van meer dan 250% in een jaar tijd.

Houd er daarentegen wel rekening mee dat Satoshi Capital zogenoemde derivaten meeneemt in de berekening. Derivaten zijn in het kort manieren om in bijvoorbeeld cryptovaluta te handelen zónder ze daadwerkelijk te bezitten. Je handelt eigenlijk in contracten en deze vorm van crypto-handelen wordt steeds belangrijker in de crypto-wereld. Zonder die derivaten zou er meer dan twee derde van dat totale handelsvolume overblijven.

Meer over Bitcoin lezen? De grondlegger van een nieuw tijdperk was recentelijk 10 jaar oud. In dit artikel lees je wat we in een decennia in Nederland met de munt deden en hier check je de geschiedenis van de Bitcoin in een notendop. Tot slot lees je in dit artikel wat de recente crypto-crisis voor effecten heeft op miners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *