Bitcoin houdt een eindejaarsfeest

Bitcoin-stijgt-snelDe koersen van Bitcoin en andere cryptomunten schieten meer dan 10% omhoog.

Al een jaar lang is het kommer en kwel op de cryptobeurzen. Vandaag exact een jaar geleden haalde de Bitcoin zijn hoogste waarde ooit. Sindsdien zijn de koersen alleen maar gedaald. Dat geldt overigens niet alleen voor de Bitcoin, maar ook voor de meeste andere munten zoals Ripple (XRP) en Ethereum (ETH). Veel mensen dachten zelfs dat de Bitcoin onder de $ 3.000,- dollar zou gaan kosten en de miningbedrijven deden spontaan de deuren dicht.

We zagen al een paar dagen dat de koersen wat heen en weer schommelden in afwachting van een duidelijke trend naar boven of naar beneden. Vanmiddag zorgden drie berichten met goed nieuws voor een duidelijke sprint naar boven.
Aleereerst kondigde cryptobeurs Bakkt aan dat niet alleen Starbucks maar ook andere grote multinationals interesse hebben om het betalen met cryptomunten mogelijk te maken. Vervolgens kondigde cryptomunt VeChain (VET) aan dat zij een belangrijk partnerschap sloten in het Midden Oosten om daar hun Blockchain voor bedrijven te introduceren en tot slot maakte Ripple (XRP) bekend versneld producten uit te gaan brengen om niet onder de gevreesde Amerikaanse ‘securities’ wet te vallen.

Door al dit goede nieuws herstelde het vertrouwen van beleggers. Waar de koers rond etenstijd nog zo’n 6% omhoog ging schieten de koersen op het moment van schrijven (20.19 uur) over de 10% in de plus. De live koersen laten bovendien zien dat er een enorme handel plaats vindt en dat de koersen snel verder stijgen. Uiteraard kan niemand een garantie voor de toekomst geven en lijken experts nog steeds hopeloos verdeeld. Zo ziet crypto-optimist Tom Lee de koersen nog dit jaar tot 15.000 dollar klimmen, terwijl andere analisten zoals cryptomiljonair Erik Finman de Bitcoin eerder vandaag nog dood verklaarden. We zijn dan ook erg benieuwd of alle trouwe beleggers die hun Bitcoins vastgehouden hebben een kerstkado krijgen voor de moeite. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *