Bitcoin

Huh, investeert Koning Willem-Alexander in Bitcoin?

Bitcoin

Bitcoin en cryptomunten schrikken van ‘Koninklijk bezoek’.

In vakantietijd zijn veel mensen wat minder achter de tv te vinden dan anders. Dat biedt kansen voor allerlei kwaadwillenden. Je kunt immers een stuk makkelijker stellen dat iets op tv geweest is. Onderstaand verhaal is daar een mooi voorbeeld van.

Koning Willem-Alexander belegt in Bitcoin

Op Twitter gaat een opvallende e-mail in de rondte. Deze wordt klaarblijkelijk verstuurd in de hoop mensen te verleiden om op bepaalde links te klikken. Zeg nu zelf, als zelfs de Koning dit systeem hanteert is het voor jou toch ook hartstikke geschikt? Hij beveelt het zelf aan.

Natuurlijk is de e-mail flauwekul, want Talkshow M is al sinds 3 juli met zomerreces en tijdens het seizoen is de Koning niet te gast geweest.

Bitcoin-fraudeurs blijven bekende Nederlanders gebruiken

Nu is het natuurlijk niet nieuw dat bekende Nederlanders zonder dat zij het weten worden ingezet voor allerlei malafide Bitcoin-projecten. Humberto Tan, Ruud Feltkamp, Jort Kelder en John de Mol waren eerdere slachtoffers van deze fraudeurs.

Door het misbruik van de namen van bekende Nederlanders proberen fraudeurs vertrouwen te wekken. Wanneer je vervolgens op de link klikt is de kans groot dat je op een of andere manier van jouw Bitcoin wordt afgeholpen of dat men jou verleidt om jouw geld in dubieuze beleggingen te steken. Hoe deze fraude met onze Koning exact in elkaar steekt is moeilijk inschatten aangezien ik de links niet kon volgen. Wie echter de website invult tot de .com-installatie komt op een blanco WordPress-installatie uit. Wees dus gewaarschuwd en trap er niet in!

Live koersen geschrokken van ‘Koninklijk bezoek’?

Natuurlijk zal de cryptomarkt niet onder de indruk raken van deze kansloze poging tot Bitcoin-fraude, maar feit is wel dat de koersen in mineur zijn en die aanblik zijn we na de laatste weken niet meer gewend. De live koersen van de Bitcoin en andere cryptomunten, die ik vandaag om 9.50 uur vastlegden zijn duidelijk:

Gelukkig moet het beste moment van het weekend om Bitcoins te kopen nog komen.

4 reacties

  1. Jullie Apparata blijven het proberen via de meest domme clickbait artikelen (zoals deze) de lezers over te halen om in de meest schimmige en gore wereld van de afgelopen jaren hun geld kwijt te raken..
    Als je toch een muntje wilt verdienen met de digicoins moet je er echt goed inzitten en veel gedegen informatie van het net vandaan halen (wat hier niet te vinden is).
    Als je dit niet doet is het puur een gok, en kan je beter naar een casino gaan.
    Als je dan toch wilt gokken met de Bitcoin, moet je zeker de informatie die hier op Apparata wordt gegeven met een grote pallet zout nemen…

    • Goedemorgen Johan, dank voor jouw opbouwende en genuanceerde commentaar. Gelukkig hebben wij er geen enkel belang bij of mensen wel of geen cryptomunten kopen. Volgens mij waarschuw ik in dit artikel juist om niet in dit soort fraude te trappen. Daarnaast zien we in de statistieken dat veel mensen wel graag onze bijdragen over Bitcoin en cryptomunten lezen. Natuurlijk valt niet ieder artikel bij iedere lezer in de smaak. Daarom adviseer ik je van harte om de Bitcoin-bijdragen in het vervolg over te slaan en te genieten van alle andere leuke, gratis bijdragen die Apparata te bieden heeft. Fijn weekend, Robert

      • @RobertKroes
        Uiteraard begrijp ik uit dit artikel dat dit een “waarschuwing” is.
        Maar,…
        Dit gebeurd toch met een heleboel artiesten en bekende mensen, is W.E. zo speciaal in dit geheel?
        John de Mol is hier toch ook veel in het nieuws geweest over deze praktijken.
        En ga zo maar door..
        Er is nog geen enkele nieuws site geweest die op deze manier een headline maakt ‘Huh, investeert Koning Willem-Alexander in Bitcoin?’
        Op deze manier een headline maken is pure clickbait in mijn ogen.
        en de uitspraak “Gelukkig hebben wij er geen enkel belang bij of mensen wel of geen cryptomunten kopen.” , betwijfel ik te zeerste, volgens mijn zitten jullie (of jij) tot over je oren in, en hoop je via deze artikelen over de digicoins dat wij ook ze aanschaffen, zo in de hoop dat hij meer waard wordt.

        • Goedemorgen,

          Juist het feit dat u deze titel als ‘clickbait’ bestempelt laat zien hoe makkelijk men in deze fraude trapt en hoe nuttig het is om daartegen te blijven waarschuwen.

          De suggestie dat wij/ik er ’tot over je oren’ in zou zitten is onder de gordel en onjuist. Daarmee ook kwalijk want u suggereert iets over mijn/onze integriteit en dat is niet acceptabel. Heel kort:
          – Mijn totale bezit aan cryptomunten is in Euro’s nog geen EUR 100,- waard;
          – Het onderwerp ”Bitcoin” of cryptomunten is een populair onderwerp op Apparata, daarom schrijven mijn collega’s en ik erover;
          – In elk artikel over Bitcoin staan bronnen vermeld;
          – Dat u schat dat onze berichten invloed hebben is wellicht als compliment op te vatten, maar het is te veel eer om te veronderstellen dat de markt voor handel in cryptomunten, waar per dag momenteel ruim $ 360 miljard in omgaat, zich ook maar iets gelegen laat liggen aan de artikelen die op Apparata verschijnen.

          Robert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *