Bitcoin kan later dit jaar nog een flinke klapper maken

Bitcoin
Dit heeft te maken met Bitcoin exchange Mt. Gox.

Afgelopen vrijdag heeft de rechter in de zaak Mt. Gox bekendgemaakt dat het faillissement van de crypto exchange zal worden opgeheven. Dit betekent dat er eindelijk kan worden gewerkt aan het terugbetalen van duizenden gedupeerden.

Mt. Gox was de eerste grote exchange die naar aanleiding van hackers in een slop terecht kwam. Bitcoins van klanten werden gekaapt en de exchange ging failliet. Omdat het bedrijf in een faillissement zat, konden schuldeisers geen geld krijgen. De Bitcoins die ze hadden zaten gevangen in het proces. Een drama voor de bezitters, want door de jaren heen is de koers flink omhoog geschoten en inmiddels weer gedaald.

Mt. Gox gaat door het opheffen van het faillissement op z’n vroegst in 2019 gedupeerden terugbetalen. Tot nu toe zijn 24.750 claims jegens Mt. Gox geaccepteerd. Goed voor een totale waarde van 409 miljoen dollar. Deze gedupeerden krijgen het geld uitgekeerd in Bitcoin en niet in reguliere valuta. De kans bestaat dat ze de Bitcoin direct dumpen voor dollars of Japanse yen, wat een negatieve invloed kan hebben op de koerswaarde van Bitcoin.

Eind september zal Nobuaki Kobayashi in Tokio meer uitleg geven over de gang van zaken. Dat maakte hij duidelijk middels een statement.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *