Bitcoin keldert terwijl influencers ruzie maken over scammers

Auteur: , Geen reacties
bitcoin-scam-john-mcafee

Na Facebook ligt de volgende berichtenservice op social media onder vuur.

In Nederland was John de Mol het beu. Hij spande een rechtszaak aan tegen Facebook om ervoor te zorgen dat zij stoppen met het verspreiden van scam-advertenties voor Bitcoin. Deze zaak loopt nog steeds omdat beide partijen over een oplossing overleggen.

Het internet staat nooit stil, dus inmiddels is daar de volgende Bitcoin-scam rel uitgebroken. Deze keer gaat het om invloedrijke figuren uit de cryptowereld zelf. Het is kinderlijk eenvoudig om op Twitter een account aan te maken op naam van een bekend persoon. Fraudeurs doen dat met vooraanstaande figuren in de cryptowereld en delen vervolgens berichten met daarin een link. Als je hen een klein aantal Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH) stort krijg je van hen een groter aantal terug. Zogenaamd ter promotie van een dienst of service. De uitkomst laat zich raden. De slachtoffers zien de gestorte cryptomunten nooit meer terug en de oplichters proberen met malware zelfs toegang tot de rest van de digitale munten te krijgen. Dit tot grote frustratie van de misbruikte influencers, die hier uiteraard niets mee van doen hebben.

Een aantal van hen keert zich nu tegen Twitter-oprichter Jack Dorsey die als CEO te weinig maatregelen zou nemen om het misbruik te stoppen. Zoals vaker wanneer er een rel gaande is neemt John McAfee het voortouw.

Inmiddels scharen ook andere influencers, zoals Ran Neuner, zich achter het verwijt van John McAfee dat Twitter niet optreedt. Voor zover bekend heeft Twitter nog niet officieel gereageerd.

De Bitcoin zelf wordt klaarblijkelijk droevig van deze situatie, al helpt een nieuwe aanval van Trump en uitstel voor EFT’s door de SEC ook niet. Het overzicht met live koersen, dat ik om 12.30 vastlegde laat weinig te raden over.

live-koersen-bitcoin-14-8Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).