Bitcoin-koers schiet weer omhoog

Bitcoin-koers schiet weer omhoog
Zijn dit de eerste tekenen van het afscheid van de dip?

De eerste maanden van het jaar zijn altijd het moeilijkst voor cryptocurrency. Jaar na jaar heeft bewezen dat de eerste periode van een nieuw jaar er meestal somber uitziet. Halverwege de zomer gaat het beter en tegen het einde van het jaar is er een groeispurt gaande.

Of dat dit jaar ook weer gaat gebeuren is niet te voorspellen, maar op deze lentedag in april maakte Bitcoin een opmerkelijke movie. Vrijwel vanuit het niets schoot de koers omhoog. De cryptomunt kende een redelijk stabiele koers van zo’n 6.800 dollar, maar rond het middaguur (Nederlandse tijd) ging de lijn bijna kaarsrecht omhoog. Met een stijging van meer dan 10 procent bereikte Bitcoin een voorlopige piek van 8.055 dollar op Coindesk.

Vermoedelijk werden toen de verkooporders ingezet, want een daling volgde. Het ging hier echter om een kleine correctie van enkele honderden dollars. De koers is nog niet naar beneden geklapt. Of na deze correctie de koers verder omhoog gaat knallen, of dat de Bitcoin weer in een spiraal naar beneden klapt is afwachten. Feit is dat de investeerder na enkele saaie weken weer springlevend in zijn of haar stoel zit.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *