‘Bitcoin-koers vanaf nu niet meer zo explosief’

Auteur: , Geen reacties
Bitcoin is klaar met fluctueren

Is de Bitcoin volwassen geworden?

De Bitcoin-koers van de afgelopen jaren is zeker explosief te noemen. De grote jongen in de cryptocurrency zag gigantische pieken maar ook diepe dalen. Volgens experts is de achtbaan die de Bitcoin-koers symboliseert waarschijnlijk wel klaar met loopings en drops. Het zou voorlopig allemaal wat rustiger, stabieler en daardoor saaier worden op de virtuele muntenmarkt.

Meerdere analisten filosoferen tegenover Reuters over de toekomst van Bitcoin en concluderen dat de munt “in een existentiële crisis verkeert”. Veel andere munten (die nu populair zijn) halen een beetje druk van de ketel en voorkomen dus extreme groei/krimp voor Bitcoin.

“[De Bitcoin] heeft een nieuw verhaal nodig,” aldus een van de analisten. Hij suggereert dat nieuwe regelgevingen en wetten de ‘vader-en-moeder-investeerders’ hebben afgeschrikt van cryptocurrency. In plaats daarvan nemen de grote jongens het over. Investeringsfondsen, rijke zakenlui en grote financiële firma’s nemen de Bitcoin-handel langzaam over.

Met deze instanties komt ook een nieuwe natuur voor de Bitcoin zelf. De grote jongens brengen namelijk meer teweeg met hun gigantische investeringen, maar zorgen voor stabiliteit van de prijs. Deels omdat een groot deel van de handel achter gesloten deuren plaatsvindt; de publieke opinie wordt hierdoor niet beïnvloed. Daarnaast jagen deze grote firma’s ook geen spontane fluctuaties na. Ze investering in de technologie en filosofie achter de munten en zijn minder op zoek naar een korte termijninvestering met grote rendementen.

Kortom, nu veel particuliere investeerders overstappen naar munten die in veel opzichten beter zijn dan Bitcoin, nemen grotere instituten de handel over. Hierdoor is de koers een stuk minder volatiel en breekbaar.

Maar goed, dat is slechts een interpretatie van de huidige koersen. Andere analisten stellen dat Bitcoin tegen het einde van het jaar misschien wel $100.000 dollar waard zal zijn. Tja, dat is misschien een beetje extreem, maar het punt is: je weet maar nooit!

Tot die tijd lees je in dit artikel over het gigantische marktaandeel van Bitcoin. Check hier waarom de baas van Twitter denkt dat we in 2028 allemaal met Bitcoins betalen. Tot slot waarschuwt klokkenluider Edward Snowden voor een algemene misconceptie: cryptocurrency zijn helemaal niet zo anoniem als iedereen denkt.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).