Bitcoin maakt plotseling flinke duikvlucht

Stevige drop voor veel grote munten!
Paniek op de crypto-markt.

Vanochtend maakt de grootste cryptomunt een plotselinge duikvlucht. De maand augustus begon behoorlijk karig voor Bitcoin-eigenaren, maar na een wrange eerste week bleef de munt gestaag stijgen naar het toppunt van gisteren, een koerswaarde van zo’n $7375 dollar per eenheid. Daar is niets meer van over.

Binnen minder dan 2 uur verloor de Bitcoin een waarde van zo’n $440 dollar, een duikvlucht die niet vaak voorkomt bij de munt. Rond 9 uur vanochtend verloor de munt ontzettend snel zijn waarde en rond 11 uur zat hij op een gammele $6938 dollar.

In het uur daarna maakte de Bitcoin een kleine stijging gevolgd door een net zo grote daling door. Sinds het middaguur is de populaire munt gestaag weer aan het klimmen en zit (op het moment van schrijven) te schommelen rond de $7000,-.

Ondertussen hebben andere munten het iets zwaarder dan de Bitcoin. Ripple verloor binnen hetzelfde tijdsbestek zo’n 9% en Ethereum zelfs meer dan 11%. Waarom er een plotselinge paniek is binnen de crypto-markt is niet bekend, maar theorieën op het alwetende internet suggereren dat een nieuwe registratiemethode bij een populaire exchange wat handelaren heeft afgeschrikt.

Meer over cryptocurrency lezen? In dit artikel leggen we uit waren Turken, Venezolanen en Argentijnen massaal Bitcoins willen. Ook lees je hier meer over de sterke daling van begin augustus en waarom dat gebeurde. Tot slot check je hier hoe een Amsterdammer 26 hele (!) Bitcoins kwijtraakte.

Eén reactie

  1. Niemand weet hoe het precies zit … Prijzen stijgen zonder reden, klederen zonder reden.
    Dit is precies de reden dat Crypto helemaal NIETS gaat worden. Sure, sommigen kunnen verdienen door in te spelen van FOMO van anderen maar gemeengoed gaat het nooit worden.
    Mensen die er dagelijks mee bezig zijn kunnen veel dingen niet verklaren, laat staan ‘new money’ waarvan verwacht wordt dat ze gaan investeren.
    Tel daarbij op maximale manipulatie van de bigboys en het drama is compleet.

    Wordt helemaal niks, nu niet en over 3 jaar ook niet.
    Wellicht in het een andere vorm met regulatie enzo maar de huidige crypto is dan geen ruk meer waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *