Bitcoin maakt weer een flinke daling

Auteur: , 1 Reactie
Bitcoin

Het herstel van deze week is weer bijna helemaal teniet gedaan.

Vorige week was het foute boel voor de Bitcoin. De digitale munt daalde van ongeveer 17.000 dollar naar een bodem van 10.000 dollar. Een harde daling die deze week leek te herstellen. Ronde kerst klom de koers langzaam omhoog.

In de nacht van tweede kerstdag op woensdag werd een hoogtepunt bereikt met een koers van 16.400 dollar. Het leek erop dat de munt weer naar het oude niveau van 17.000 dollar zou gaan klimmen, maar deze gedachte bleek niet juist.

Na de piek te hebben bereikt in die nacht, daalde de waarde van Bitcoin weer. Het voorlopige dieptepunt was vanmorgen om 11:00 met een prijs van 13.600 dollar op Coindesk. Een absoluut dieptepunt is het nog niet. Op 22 december stond de koers immers op 12.150 dollar.

Zuid-Korea heeft aangegeven de digitale munt te reguleren. Dit nieuws voor de Bitcoin is een mogelijke verklaring voor de recente daling. Altcoin Ethereum boekt ook geen succes. De digitale munt stond vanmorgen op 700 dollar. Ter vergelijking: 24 uur geleden had Ethereum nog een waarde van 760 dollar.1 reactie

Ik denk dat de bitcoin over zijn hoogtepunt heen is, het kost teveel tijd en energie om daar transacties mee te doen, bovendien zijn de transacties gemakkelijker te traceren dan van sommige andere nepcoins en dat vinden criminelen niet prettig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).