Bitcoin-miljonair geeft hoeveel Bitcoins aan goede doelen!?

Auteur: , Geen reacties
Die Bitcoins had ik ook heus aan het goede doel gegeven hoor...

Het Pineapple Fund is eigenhandig gevuld door een anonieme goedzak.

Veel mensen dromen ervan om gigantisch rijk te zijn. Voor degenen die een decennium geleden wat Bitcoins kochten (en ze niet weer kwijtraakte) is die droom nu werkelijkheid geworden. Desalniettemin geeft een anonieme miljonair een groot deel van zijn Bitcoins weg aan goede doelen. De weldoener heeft een fonds opgezet genaamd Pineapple Fund waar hij 5057 Bitcoin op stortte. Die hoeveelheid cryptocurrency heeft op het moment van schrijven een waarde van ongeveer €82 miljoen.

Waarom geeft hij het merendeel van zijn vergaarde kapitaal weg? In een Reddit-post laat de anonieme goedzak weten dat hij nooit als doel heeft gehad om zo veel geld te verdienen. Hij (of zij) stelt zelf dat hij meer geld heeft dan dat hij ooit zou kunnen uitgeven. Volgens de FAQ op de website zoekt hij als persoon niet de publiciteit op omdat dat tevens niet zijn doel is en ook omdat hij zich zorgen maakt om zijn veiligheid.

Tot dusver heeft het Pineapple Fund een viertal donaties gedaan, waaronder aan een organisatie die strijdt voor net neutraliteit en een non-profit-groep die vecht voor gratis universele gezondheidszorg. De transacties van het fonds zijn publiekelijk zichtbaar en iedere non-profit-organisatie kan zich aanmelden voor een duwtje in de rug.

Meer lezen over de gigantisch populaire Bitcoin? In dit artikel lees je hoeveel procent van de Bitcoin-markt in handen is van 1000 sluwe geluksvogels. Hier leggen we uit hoe het kan dat de virtuele munt (op het moment van schrijven) zo’n $16.000,- dollar waard was. Met die kennis en met dit artikel in je achterzak kun je wellicht zelf geld gaan verdienen aan de Bitcoin.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).