Zoveel stroom verbruiken Bitcoin-miners

Auteur: , Geen reacties
Bitcoin-miners verbruiken ontzettend veel stroom

Er is een keerzijde aan al dat minen.

Het minen van Bitcoin is een alternatieve manier om geld te verdienen en de blockchain te ondersteunen. De keerzijde is dat het minen enorm veel stroom verbruikt. Een miner zal dit merken aan de energierekening, maar kan het ruimschoots terugverdienen door het minen. Op grote schaal krijg je echter een ander beeld te zien.

Volgens een recent onderzoek van Power Compare zijn alle Bitcoin-miners over de hele wereld goed voor het stroomverbruik van 159 landen, of 12 Amerikaanse staten. Met het verbruik kunnen 2,4 miljoen Amerikaanse huishoudens(!) van energie worden voorzien. Of de complete stad Houston, in Texas. Om het dichter bij huis te houden: Bitcoin-miners zijn goed voor 26,9 procent van het totale Nederlandse stroomverbruik.

Het aantal miners neemt jaarlijks toe en dus ook het wereldwijde stroomverbruik. Men denkt aan een toename van 30 procent voor de komende jaren. Het minen van cryptocurrency gaat via speciale computers. Deze computers moeten 24 uur per dag, 7 dagen in de week opereren. Hoewel ontwikkelaars steeds zuinigere computertjes weten te bouwen, blijft het minen nog altijd invloed hebben op de energierekening.

Tip: Check ook deze link met foto’s van de grootste Bitcoin-mines ter wereld.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).