Bitcoin-mining maakt alle klimaatmaatregelen kansloos

Auteur: , 6 Reacties
Bitcoin Mining Rig

De vraag naar Bitcoin blijft ondanks alle koersdalingen enorm populair en dat kost enorm veel stroom.

Het is de bedoeling dat we de komende jaren veel minder CO2 uit gaan stoten. Elektrische auto’s, windmolens, zonnepanelen: alles om het klimaat te redden, zodat het de komende jaren niet nog warmer wordt. In 2015 kwamen daarom bijna 200 landen tot een akkoord om ervoor te zorgen dat de temperatuur niet meer dan twee graden zal stijgen.

Onderzoekers denken nu dat alle maatregelen voor niets zullen zijn als de vraag naar Bitcoin toe blijft nemen. Is dat het geval, dan is de last van het minen van Bitcoins in 2033 groter dan de opbrengst van alle milieumaatregelen. Daar zijn immers steeds sterkere computers voor nodig die steeds meer stroom verbruiken.

In 2017 ging er al 69 miljoen ton aan CO2 de lucht in, puur door de ‘productie’ van Bitcoins. Binnen 15 jaar kan dat oplopen tot 230 gigaton. Ter vergelijking: 1 gigaton staat gelijk aan 1 miljard ton, dus dat is echt een enorm getal.6 reacties

Hoeveel Bitcoins zijn er nog te minen? Is het einde niet al in zicht? Dan stopt dit vanzelf.
@av_diver: zitten nu op ongeveer 80% van de totale Bitcoins die gemined zijn. Echter is de verwachting dat pas rond 2140 de laatste Bitcoin gemined wordt
@ffw88: tegen die tijd kost het minen van 1 bitcoin de energie van de halve wereld ( als de wereld dan nog bestaat )

Gekkenhuis dit. Wat mij betrefd verbieden die cryptos … en digitale overheids munten in het leven roepen. Klaar.
toch net hetzelfde met elektrische auto’s? deze opladen kost ook massa’s energie.
Wat een broodje aap verhaal, weet je hoeveel stroom het kost om de systemen van de banken te laten draaien. nog maar niet te spreken over de kantoren, geldpersen. straks als alle btc gemind is gaat het stroom verbruik alleen maar naar beneden want dan zijn er alleen nog maar computers nodig die de berekeningen controleren.
@rwhendriks: Computers die de transacties controleren zijn toch de mine machines en als dank daarvoor krijg jij toch een coin? Tenminste, ik dacht dat dat de techniek hierachter was.

Dus als alle coins gemined zijn dan stopt iedereen met minen en is er geen rekenkracht meer om de transacties te berekenen/controleren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).