Bitcoin mining-service gehackt, 60 miljoen dollar foetsie

Bitcoin mining-service gehackt, 60 miljoen dollar foetsie
En dat is de andere kant van de wondere wereld van cryptocurrency.

De exchange-markten worden met regelmaat onder vuur genomen door kwaadwillenden. Niet zo vreemd, want via de servers wordt gehandeld met Bitcoin, dat tezamen honderden miljoenen dollars waard is.

Hackers zijn erin geslaagd om NiceHash binnen te dringen. Deze site biedt een Bitcoin mining-service. Zeker 60 miljoen dollar is gekaapt door de digitale dieven. NiceHash ging op zwart en voor de komende 24 uur worden alle transacties stopgezet om uit te zoeken wie er met het geld vandoor is gegaan. De site is op dit moment ook dan niet bereikbaar in kader van het onderzoek.

NiceHash adviseert gebruikers om wachtwoorden te wijzigen. Zowel op de site als op andere diensten.

De digitale munt brak afgelopen nacht opnieuw een record. In 24 uur steeg de munt zo’n 2.000 dollar. De waarde is op het moment van schrijven meer dan 14.000 dollar voor één Bitcoin.

4 reacties

  1. Jup en zo gaan er straks vele mensen ten onder. Zeker iemand die de boot niet wil missen en nu 15K gaat betalen in de hoop miljonair te worden.Het is niet veilig genoeg en er zijn vele verhalen als deze bekend inmiddels.

    helaas weet de arme ziel van vandaag de dag die onvoorbereid denkt “das mooie investering” hier niets van af.

    Had zelf ooit 7 bitcoins ( zelf gemined ) … beetje handelen via MtGox en stond op 9.3 bitcoin. Was de meest betrouwbare en grootse broker op dat moment.

    Nou … mensen die al een tijdje in de bitcoin zitten weten wat het resultaat was …. alles foetsie ( bijna 140K waard op dit moment ) … bitcoin crash. Google maar op mtgox

    Pas wanneer er controle komt … overheden zich ermee gaan bemoeien … garanties komen stap ik weer in. Maar dat is pas over jaren en heb ik al lang de boot gemist.

    Beter alternatief …. forex … oanda in mijn geval. Super en geen risico op dit soort berichten en ook daar kan je in korte tijd rijk ( en arm ) worden 🙂

    • @dgh74: Ben het een keer eens met DGH, ten dele …
      Je kunt makkelijk crypto hebben en veilig bewaren maar online storage is altijd een issue mbt hacks, dat is zo en blijft zo.
      In dit geval heeft het weinig te maken met het bewaren maar het geld van Nicehash is verdwenen (zeggen ze) en de mensen die gemined hebben krijgen gewoon niet betaald, simpel zat.
      Oftewel het bedrijf is falliet en de werknemers krijgen geen salaris.
      Het is NIET zo dat mensen al hun kapitaal kwijt zijn want boven een bepaalde waarde aan arbeid wordt de betaling automatisch gedaan, en ze zijn dus het bedrag kwijt dat ze tot nu toe gemined hadden vanaf de laatste betaling.
      Het is echt niet zo dat je voor 3BTC mined en dan pas uitbetaald krijgt. Dat is al vanaf 0.01 BTC (was toen zo’n 120 euro).
      Het gaat echter wel om VELE miners en dan loopt het totaal bedrag op.

      NIcehash had wel een wallet voor mensen en zij die daar gebruik van maakten hebben waarschijnlijk meer grijze haren inmiddels maar dat was ook een domme move.

      kortom, minen, payments laten betalen bij minimaal bedrag, veilig op slaan vanaf je eigen wallet en dus NIET eeuwig laten staan.

      • @turbobrick: toch weer ten dele he 😛

        Ja snap wat je bedoeld. Maar blijf erbij …. dit hele systeem hangt van vage bedrijfjes en brokers aan elkaar. Dat is het probleem … die zijn niet veilig genoeg en dat heeft zich al heel vaak bewezen. Om de haveklap gaan ze de hort op als bedrijf … of personeel gaat er met de buit vandoor. Foooook ik had 140K kunnen hebben 🙁

        • @dgh74: Dat is met alles zo … Ga eens kijken op de arbeidsmarkt in dit Land, mega gereguleerd.
          Dagelijks zien we bedrijfjes klappen, mensen op straat en geen loon en zeer regelmatig zien we dezelfde mensen wederom een bedrijf starten terwijl ze falliet waren en velen nog betaald moeten worden.

          Kortom, scams zijn er altijd, zelfs in een gereguleerde samenleving.

          Vergeet niet dat het zeer aannemelijk is dat er helemaal GEEN HACK is en dat ze gewoon ervandoor zijn gegaan en blamen het nu op een hack.
          Zal niet de eerste keer zijn. Kijk alleen al naar de scam ICO’s die in 1x op zwart gaan en pleite gaan met het geld.
          En ja, in crypto loop je risico’s, simpel zat .. Maar je kan ook mega winsten pakken.
          Know the rules, play the game.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *