Bitcoin na een half jaar terug naar ijzeren weerstand

bitcoin-vooruitziende-blik
Wie had na de ellende van gisteren dit record verwacht?

De ene dag staan de koersen onder druk nadat de belangrijkste Bitcoin-beurs is gehackt en de volgende dag ligt de Bitcoin op recordkoers. Dat hadden veel mensen niet gedacht, maar gebeurt nu toch echt. Voor het eerst sinds november vorig jaar stijgt de koers namelijk boven de $ 6.000,-. Zoals je in onderstaande grafiek kunt zien is dat wederom te danken aan kapitaalinjecties die de Aziatische markten vannacht brachten. In dit overzicht van Tradingview zie je de marktkapitalisatie over de afgelopen 5 dagen met de scherpe daling van gisteren, die inmiddels weer gecompenseerd is.

Marktkapitalisatie Bitcoin stijgt

We zien in dit overzicht van cryptoclan.nl dat de live koers van de Bitcoin de laatste week sterk is gestegen.

Koersontwikkeling Bitcoin laatste week

Het is overigens de vraag of de koersstijging lang aanhoudt. Zoals we eerder zagen voorzien zowel de positievelingen als de negatieve beleggers dat er eerst op korte termijn een correctie moet komen. De koersen en ontwikkeling van marktkapitalisatie tonen dit (nog) niet. Daarbij heeft de Bitcoin eerder dit jaar laten zien dat zij eerst een aantal correcties krijgt voordat ze definitief door een nieuwe weerstand breekt. Tot slot is $ 6.000,- heel lang gezien als een ‘ijzeren’ weerstand die het verschil tussen een gewone en bull-markt zou bepalen. Het ligt dan ook niet voor de hand dat deze barriëre zonder meer geslecht wordt. Toch is de markt nu positiever.

Zoals een oude beurswijsheid zegt: “De markt heeft altijd gelijk”. We genieten dus van het moment en blijven de live koersen goed volgen!

Eén reactie

  1. Yep dankzij opnieuw Azië… Zo kunnen ze ons blijven ongestraft afpersen vanuit India bv . Waar hele waardenhuizen vol scammers westerlingen afpersen en hen doen betalen in jawel Bitcoin . Toch wel de meest belachelijke milieu onvriendelijke corrupte munt die er bestaat. Ooit goed begonnen om een maatschappij zonder de druk vd banken te creëren… Allemaal maat voor niets. Jan met de pet stond er bij en keek er naar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *