Bitcoin pakt belachelijk groot marktaandeel 2018

Bitcoin doet het in het grote geheel heel goed
De waarde is teleurstellend, maar het marktaandeel is zeker niet mis.

Het zal voor de meesten geen verrassing zijn, maar de Bitcoin is zo’n beetje de grondlegger van de grootste hype van dit moment: cryptovaluta. Dat de virtuele munt gigantisch is, dat weet iedereen, maar de Bitcoin blijkt na de ‘beurskrach‘ van twee maanden geleden nog steeds een gigantisch aandeel te hebben in een markt die volgepompt wordt met allerlei munten (OnePlus-munten en Atari-munten).

Donderdag sloot de cryptocurrency-markt volgens CoinMarketCap namelijk met een Bitcoin-aandeel van bijna 50%, namelijk 45,66%. Dit jaar behaalde de Bitcoin voor het eerste deze gigantische hoogte. Jazeker, de Bitcoin-waarde blijft steeds maar een beetje teleurstellend, maar de helft van een dergelijke markt controleren is zeker noemenswaardig. De totale cryptovalutamarkt was gisteravond $274,- miljard dollar waard; niets vergeleken met de piek van zo’n $500,- miljard.

Investeerder Joe DiPasquale legt tegenover Business Insider uit waarom Bitcoin het ondanks steeds maar tegenvallende cijfers in het grotere geheel ontzettend goed doet: “Als crypto’s in waarde afnemen, willen investeerders terug naar Bitcoin, de grootste marktwaarde, omdat die munt het veiligst is. Het is de munt met de meeste toepassing, het meeste gebruik en uiteraard is het een grondlegger.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *