Bitcoin passeert eindelijk weer $9000

Bitcoin gaat hard omhoog
Dat was bijna anderhalve maand geleden, oude vriend!

Het gaat weer relatief goed met de Bitcoin. Na ontzettend karige tijden in de weken van eind maart en begin april passeert de BTC nu eindelijk weer een waarde van ruim $9000.

De laatste keer dat de Bitcoin deze waarde had was bijna anderhalve maand geleden. Toen kwam de munt net terug van een vakantie (eind februari, begin maart) waarin hij zo’n $11.000 dollar waard was. Je kunt dus met zekerheid zeggen dat de munt sinds de piek eind vorig jaar nog steeds aan het herstellen is. Zou dit dan eindelijke de opwaartse trend zijn waar Bitcoin-eigenaren op aan het wachten zijn?

Op het moment van schrijven is de waarde van de Bitcoin zo’n $9.245 dollar, tegenover de $6.816 dollar van de eerste dag van april. Dat is binnen drie korte weken dus een stijging van bijna 36%. Niet niks!

In perspectief is de huidige waarde daarentegen bijna absurd te noemen. Op een paar dagen na exact een jaar geleden schreven we namelijk dit artikel. De waarde van een Bitcoin toen? $1.344 dollar. Binnen een jaar tijd is dat een stijging van maar liefst 587%.

Meer over cryptovaluta lezen? In dit artikel lees je welke 10 altcoins in de afgelopen maand het hardst zijn gestegen. Spoiler alert: de populairste munt steeg sinds 1 april met 130% in waarde! Ook schreven we hier waarom de Bitcoin Cash zo hard aan het stijgen is. Tot slot check je hier waarom de handel in cryptovaluta in de laatste maanden is gehalveerd.

Bron: Coindesk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *