Bitcoin ransomware levert miljoenen euro’s op

Bitcoin ransomware levert miljoenen euro's op
In verkeerde handen welteverstaan.

Er gaan allerlei criminele organisaties schuil op het internet die het op je crypto’s gemunt hebben. Een bekende ransomware genaamd Ryuk is momenteel erg populair bij hackers. De afgelopen maanden is Ryuk goed voor het stelen van meer dan 705 Bitcoins, wat met de huidige waarde neerkomt op zo’n 2,2 miljoen euro. Gaat de Bitcoin weer stijgen naar idioot hoge bedragen, dan is het ook lucratiever voor hackers om de coins te stelen.

Ryuk gaat onder meer te werk via e-mailverkeer. Door campagnes in e-mails te verzenden, hopen de hackers dat het slachtoffer het mailtje opent. Een kwaadaardige bestand kan gedownload worden en een computer of mobiel apparaat infecteren. De harde schijf wordt geblokkeerd en men kan alleen toegang krijgen door een betaalsom te betalen, uiteraard in Bitcoin.

Zoals wel vaker is het niet bekend welke identiteit schuil gaat achter de hackers. Het is een anonieme wereld. Bedrijven als McAfee en CrowdStrike hebben vermoedens dat vermogende bedrijven in Rusland achter de ransomware zitten. CrowdStrike laat weten dat de laagste som die betaald moest worden 1,7 Bitcoin betrof. De hoogst bekende som is maar liefst 99 BTC. (via ZDnet)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *