‘Bitcoin verliest helft marktaandeel aan Ethereum’

Ethereum vs. Bitcoin
Geloof jij in deze gewaagde voorspelling?

De cryptomarkt is er eentje van pieken en dalen, maar de laatste tijd wat meer van de dalen. Aan het eind van vorig jaar en januari maakten we een ware gekte mee qua valutawaarden, en na een flinke daling volgde er in mei nog een kleine stijging. Sindsdien zit de sleet er flink op en moet je goed zoeken om een winstgevende munt in het bezit te hebben.

Ondanks alle problemen is Bitcoin wel nog de meest waardevolle munt. Volgens de Amerikaanse kredietbeoordelaar Weiss Ratings komt daar op termijn echter verandering in. Weiss is er namelijk van verzekerd dat Ethereum binnen vijf jaar maar liefst 50 procent van Bitcoin’s marktaandeel op zal slokken.

In bovenstaande tweet zien we dat het hier niet om een gerucht gaat van Weiss Ratings. Als reden geeft Weiss op dat Etehereum meer toepassingen heeft en een superieure technologie aanbiedt. In tegenstelling tot Bitcoin is Ethereum geen ‘one-trick pony’. De enige beperking van Ethereum is het speelveld zelf.

Bitcoin en Ethereum vergelijken is echter vrij krom. BTC is namelijk ‘peer-to-peer’ bedoeld als oplossing voor digitale valuta, terwijl ETH gericht is op het bouwen van gedecentraliseerde applicaties. In een nieuwere tweet verduidelijkt Weiss dat het niet ging om een vergelijking maar enkel om een verwachting. Kun jij je er in vinden?

2 reacties

  1. Ondertussen op de renbaan:
    “Regerend kampioen ‘Jizzling Johnny’ gaat binnen 5 maanden 50% minder wedstrijden winnen. Een uitdager ALS ‘Black Lightning’ welke een veel betere conditie heeft zal de leiderspositie overnemen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *