Bitcoin verliest weer, waar gaat dit heen?

bitcoin-altcoins-koersval
Tegen de verwachting in dalen de koersen. Hoe ver nog?

De afgelopen weken leek de Bitcoin en eigenlijk de hele markt een beetje in slaap gesust te zijn. De Bitcoin bewoog in een bandbreedte en de koersen waren redelijk vlak. Eerder deze week leken de analyses aan te geven dat er veel beweging in de markt zou komen. Die beweging zette gisteren in met een kleine koersdaling. Ook vandaag tonen de live koersen (die ik vandaag om 15.30 uur vastlegde) aan dat de koersen fors dalen. Het overzicht zie je hierna:

bitcoin-top-5-cryptomunten-negatieve-koersen

Er zijn geen directe aanleidingen die de koers naar beneden brengen. Daarom verwachten analisten ook dat de handelaren de markt even met rust laten om weer meer ruimte voor koerswinst te brengen. Wanneer de koers namelijk daalt biedt dit meer ruimte om in te stappen en koersresultaten te boeken.

Een van de grootste handelaren op BitMEX laat dit letterlijk weten.

Ook grote investeerders gaan ervan uit dat er een koersval tot $ 6.000,- wacht. Zij zien dit ontstaan door een verschil tussen de actuele koers en de Greyscale Bitcoin Trust, die al wel rond dit niveau beweegt.

https://twitter.com/nsquaredcrypto/status/1182770913055559680

Ook historische analyses duiden erop dat de koers van de Bitcoin klaar is voor een forse correctie.

Het lijkt er echter op dat de Bitcoin steeds vaker tegen de gemiddelde verwachtingen in gaat. Ook zijn er andere analisten die juist een fikse koersstijging voorspellen. Het is dus altijd zaak jouw eigen onderzoek te doen en een rationele strategie te volgen die je zowel bij groei als tegenslag vast kunt houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *