Bitcoin verliest zwaar, maar is herstel in zicht?

Auteur: , 1 Reactie
bitcoin-rood-historische-analyse

Ook de andere cryptomunten zakken als een baksteen.

Zoals ik op deze plek al vaker aangaf is de Bitcoin onvoorspelbaar. Dit mede door een gebrek aan consistente historie. Waar we dit weekend nog dachten dat de Bitcoin een ‘save haven’ was toen de aandelenbeurzen snel daalden bleek dit de afgelopen 48 uur tegen te vallen. De Bitcoin verloor in die periode ruim $ 2.000,- aan waarde. Als we de live koersen, die ik vandaag om 12 uur vastlegde, bekijken zien we dat de Bitcoin inmiddels minder snel daalt dan de andere belangrijke cryptomunten. Zij schrijven het verlies namelijk in donkerrode, dubbele cijfers.

Bitcoin-altcoins-top-5-koers

Dit betekent dat de Bitcoin in dollars een koers van $ 9.997,69 noteert. Daarmee is de munt razendsnel onder allerlei, door analisten als onbreekbaar bestempelde, steunniveaus geschoten en zelfs onder de psychologisch belangrijke grens van $ 10.000,-.

Vraag is of dit een voorbode van verdere correcties is of een wake-up call voor al te paniekerige verkopers. Immers, de afgelopen 4 uur lijkt de Bitcoin te herstellen en laat zij weer positieve tendensen zien.

Ook analisten die zich verlaten op de korte historie die we hebben signaleren dat dit koerspatroon in het verleden meestal heeft geleid tot snel herstel van de Bitcoin en de terugkeer van Altcoins. Dat is, gezien de huidige malaise geen overbodige luxe.

In de commentaren onder de historische analyse kun je de twijfel lezen die sommige andere investeerders hebben over de ontwikkeling van de markt op dit moment. De Elliott-wave ondersteunt de historische analyse echter, zoals de onderstaande grafiek laat zien.1 reactie

Man man hou toch op met dit soort onzin en net doen of je er wat van af weet, niemand kan koersen van cryptocurrency voorspellen, het is een grote malafide bende van grote traders die de markt beïnvloeden naar hun goeddunken. Je kunt net zo goed naar het casino gaan met je geld, heb je ook nog meer plezier ervan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).