Bitcoin vestigt weer 2 records, maar blij wordt men er niet van

bitcoin-vestigt-records
De negatieve records stapelen zich op, herstel wellicht in zicht.

Dat de cryptowinter intussen langzaamaan een ijstijd is geworden lijkt wel duidelijk. De Bitcoin brak al eerder het record van de langste downfall ooit en ook deze week sneuvelen er weer twee records. Helaas zijn dit wederom negatieve records.

Allereerst noteerde de Bitcoin per eind januari voor het eerst een periode waarin de koers 7 maanden op rij verloor. Daarnaast lijkt de koers deze week op weg om in de laatste 14 weken de 11de week op rij verlies te lijden. Ook dit is nog niet eerder voorgekomen. Er is echter nog meer narigheid onderweg als we diverse crypto-analisten moeten geloven.

Om te meten hoe de Bitcoin zich gedraagt gebruikt men de Relative Strenght Index (RSI). Hoe hoger de index is, hoe beter het met de koersen gaat. Ook hier gaat de Bitcoin als een raket, maar helaas naar beneden. Door alle koersdalingen is de RSI-index onder de 30 gekomen en dat is voor het eerst sinds 2015. In de onderstaande grafiek zie je de huidige situatie.

Bitcoin-oververkocht

Wanneer de RSI-index zo laag is dan noemt men de situatie ‘oververkocht’. Dit betekent dat de Bitcoin vaker verkocht wordt dan op grond van de koers verwacht mocht worden. Dit duidt op een gebrek aan vertrouwen. De laatste keer dat de RSI-index zo laag was, in het voorjaar van 2015, duurde het bijna het hele jaar voor de koersen uit de negatieve spiraal waren en weer klommen. Als de situatie zich dit jaar op vergelijkbare manier ontwikkelt kan de Bitcoin zelfs zakken tot een koers van $ 2.270,- voor herstel optreedt. Aan de andere kant moeten de koersen boven de $ 4.200,- uitkomen om van een echte opwaartse trend te kunnen spreken. Deze koersen zijn sinds 29 november 2018 niet meer gezien en lijken ook vandaag (met de koers op het moment van schrijven op $ 3.398,06) ver uit het zicht.

Toch blijven andere analisten positief. Zij verwachten dat de situatie dit jaar anders is doordat de Bitcoin verder ontwikkeld is. Zij zien een eindejaarskoers van tussen $ 6.000 en $ 8.000 als reëel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *