Bitcoin weet niet te herstellen, zakt nog verder weg

Bitcoin
Waar ligt de grens?

Nog steeds zit de daddy onder de cryptomunten in zwaar weer. Sinds deze week is naar aanleiding van een hack in Zuid-Korea de Bitcoin hard gaan dalen. Normaal gesproken herstelt de munt wel enkele dagen na zo’n negatieve ontwikkeling, maar herstel zit er voorlopig nog niet in. Zo lijkt het.

Bitcoin was de afgelopen dagen stabiel. Vanmorgen ging het echter opnieuw mis. Omstreeks 09:30 volgde een nieuwe daling, met een dieptepunt van 6.384 dollar op Coindesk. De koers bedraagt op het moment van schrijven 6.430 dollar.

Mocht de prijs onder de 6.000 dollar komen, dan zit de Bitcoin lager dan hét dieptepunt van februari 2018. In 70 dagen heeft de BTC niet zo laag gestaan als deze week. In vergelijking met een half jaar geleden is de munt meer dan 60 procent gedaald. Kijk je naar precies een jaar geleden, dan zit de Bitcoin nog steeds meer dan 100 procent in de plus.

Kijkend naar de afgelopen maanden kun je dus spreken over een drama met deze koerswaarde. Op de lange termijn lijkt het echter nog mee te vallen. Pas als Bitcoin onder een waarde van 2.000 dollar komt te staan is er sprake van paniek. Het zijn nu vooral de noobs die de coins verkopen uit angst voor een nog grotere daling.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *