Bitcoin zakt langzaam weg met bijzondere gevolgen

bitcoin-herstel-flash-crash
De live-koersen laten zien dat andere cryptomunten het beter doen.

Gisteren zagen we dat de Bitcoin ineens flink onderuit ging. Zoals ik toen al vermoedde bleek inderdaad een koersval wegens te weinig aandacht de vraag. Het vervolgeffect was verrassend. Veel mensen die met opties op een koersstijging hadden gerekend trokken hun opties terug, waardoor de neergang een echte flash crash werd. Onderstaande afbeelding maakt een en ander duidelijk.

Een van de partijen die bij de situatie van gisteren juist wel garen spon is cryptohandelshuis Bakkt. Zij registreerden juist een record in handelsvolume voor hun gedekte Bitcoin-opties. Vreemd genoeg liep de stijging ongeveer parallel met de scherpe daling van de koersen. We zien vandaag dat het aantal transacties weer veel lager ligt.

Ook deze trend sluit aan bij de koers van de Bitcoin, want die is na de flash crash van gisteren juist weer stabiel. Zoals we in de live koersen, die ik vandaag om 16.20 uur vastlegde, zien, lukte het sommige andere cryptomunten om zelfs weer winst te noteren.

bitcoin-top-5-cryptomunten-herstel-flash-crash

Hiermee zien we dat de grotere/professionele beleggers vertrouwen houden in de Bitcoin en cryptomunten. De gebeurtenissen lijken veel eerder een schrikreactie op een onverwachte marktbeweging dan een solide afwaardering van de munt. Des te opmerkelijker is het dat de eerste analisten zich alweer melden met doemscenario’s.

Het bedrag van $ 6.000,- wordt regelmatiger genoemd en is nog wel verklaarbaar in het zicht van de komende Bitcoin halving. Immers, het koerspatroon wat we nu zien komt overeen met eerdere patronen die in het jaar voor een halvering van de mininginkomsten voor Bitcoin gezien zijn. Hoe iemand echter nu al een koersvoorspelling van ‘misschien wel $ 200,-‘ kan doen ontgaat me wel. Wellicht kan deze Bitcoin-pessimist, de gekende Peter Schiff, op de wachtlijst voor een nieuwe glazen bol?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *