Bitcoinbeurs sluit deuren na weer gehackt te zijn

Bitcoin
Ook in de Bitcoinwereld zijn er kwaadwillenden.

Het Zuid-Koreaanse Youbit is een Bitcoinbeurs waar mensen naar hartenlust Bitcoins en andere cryptocurrency konden kopen en verkopen. De nadruk ligt op ‘konden’, want na de tweede hack in nog geen jaar tijd houdt het bedrijf het voor gezien en vraagt het een faillissement aan.

Youbit meldt namelijk dat er met de meest recente hack maar liefst 17 procent van alle Bitcoins van het bedrijf gestolen zijn. Hoeveel Bitcoins dit exact zijn, houdt Youbit deze keer echter voor zich. Apart, want toen het in april bestolen werd, zeiden de Zuid-Koreanen doodleuk dat het ging om 4.000 Bitcoins.

In een statement (via BBC) laat Youbit weten dat het na de diefstal in april er alles aan gedaan heeft om de veiligheid, recruitment en systeembeheer te verbeteren, én hebben ze de Bitcoins in hun hot wallets (beurzen die verbonden zijn met het internet) verlaagd. Door een hack is Youbit echter alsnog haar wallet kwijt.

Naast de aanvraag van het faillissement is het voor klanten ook niet meer mogelijk om te handelen op de beurs. Er wordt in de komende maanden gekeken hoe het bedrijf de schade voor haar klanten zo veel mogelijk kan beperken.

7 reacties

  • @dgh74: Ach, je leest daar waar het fout gaat. Ondertussen zijn er tientallen exchanges die al jaren zaken doen met dagelijks miljoenen BTC aan financieel verkeer en dat gaat allemaal prima.
   Als je gaat kijken naar reguliere banken die worden gehacked of daar waar geld verdwijnt van binnenuit (Roque medewerkers) dan ben je ook even bezig.

   • @turbobrick: denk dat het hier toch een beetje anders ligt. Wanneer een bank word overvallen dan ben ik mijn geld niet kwijt … waneer een bankmedewerker een miljoen jat dan is dat een onderdeel van een systeem met triljoenen en triljoenen ( en gedekt en verzekerd). Dus verwaarloosbaar. Wanneer iemand en miljoen bitcoins zou jatten dan is er 1/16 van het totale aantal BC foetsie en stort het susteem in ( zwart wit voorbeeld )

    in dit geval zijn alle mensen hun bitcoins kwijt … zonder opgaaf van reden zonder dat er wat te claimen valt … gewoon foetsie. …. Voor de zoveelste keer

    Bitcoin cash is nu ondersteund door coinbase … bingo … 15% van de bitcoin koers af. Gewoon coinbase die wat ondersteund en boem. Een totaal van 16milj bitcoins wereldwijd is te weinig.

    Je hebt pas kunnen lezen dat whales 40% van de BC bezitten. Whales kunnen koersen beinvloeden … en als er maar een paar winst pakken dan dan daalt de prijs al hard. Er zijn gewoon te weinig bitcoins in omloop om er een goed systeem van te maken.

    • @lekkaah: Had niks met dirk te maken, ALLE banken in NL hebben een garantie tot 1 ton, daarboven ben je het kwijt als hij omvalt.
     Natuurlijk valt een Rabo niet zomaar om want dan is het land falliet maar je begrijpt wat ik bedoel.
     Als we gaan kijken naar de markt (628 MILJARD USD !!! op dit moment) dan is er maar weinig verdwenen door dit soort ongein.
     Fraude, hacks en alles zullen we altijd houden.
     Kijk eens wat het skimmen de banken al die jaren heeft gekost en wat te denken van de plofkraken.
     Dit is inweze niet anders maar dan digitaal.

     • @turbobrick: je zegt het zelf al …. kost de BANKEN … bij een plofkraak ben ik niet ineens mijn salaris kwijt.

      628 miljard is niets in de financiele wereld. Peanuts … per DAG word er voor triljoenen ( triljoenen ) aan reguliere valuta verhandeld.

      628 miljard lijkt veel ( zijn dagen dak ut niet heb 🙂 …. maar is een zeer beinvloedbaar bedrag. Grootste deel bitcoin … en daar hebben 1000 man 40% van in bezit. Die kunnen maken en kraken naar eigen grillen …. en daar stoppen mensen hun spaargeld in om niets te missen. Wallet kwijt hier … hacky daar … mederwerker met noorderzon zus … broker failiet zo … persbericht hier en daar etc etc. door “klein bedrag van 628milj” kan het minste of geringste en crash veroorzaken.

      Leuk stukkie voor ut weekend:
      google.nl/amp/s/amp.businessinsider.com/heres-how-much-currency-is-traded-every-day-2016-9

 1. Ik denk dat dit een van de triggers kan gaan zijn die er voor gaan zorgen dat de hype wordt ingedamd en er een bitcoin crash aankomt. Na deze beurs zullen er nog meerdere volgen, waardoor het vertrouwen af zal nemen en mensen als de wiedeweerga de nooduitgang gaan zoeken. Ik zie de gekste dingen voorbij komen op internet, super beleggers die miljonair zijn geworden maar soms ook de flops in cryptoland (https://www.onetime.nl/geld/virtueel-geld/cryptocurrency-top-10-flops-2017). Als je daarin belegd bent, ben je ondanks de gekte toch je centjes kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *