Bitcoinflits: marktkapitalisatie neemt iets toe, koers stijgt op weg naar…

Auteur: , Geen reacties
bitcoin-stijgt-langzaam

Buiten stormt het, maar toont de Bitcoin-koers stilte voor de storm?

Nadat we gisteren zagen dat de koersdalingen stopte door positieve berichten en spannende geruchten was de verwachting dat de bulls weer terug zouden komen. In marktkapitalisatie zien we dit gebeuren, want deze ligt zo’n 2 miljard dollar hoger dan die van gisteren. De koersen laten daarentegen nog een ander beeld zien. Hoewel de markt positief is, gaan de stijgingen niet echt met sprongen, om het voorzichtig te zeggen. De live-koersen geven vandaag (om 13.15 uur) het volgende beeld:

bitcoin-live-koers-8-6

Dit lijkt echter stilte voor de storm. Analisten verwachten namelijk dat juni een positieve maand wordt. Allereerst blijkt uit historische analyses dat de koersstijging in de maand juni gemiddeld 25% bedraagt. Daarbij neemt de vraag naar Bitcoin toe doordat mensen nu anticiperen op de toekomstige schaarste en alvast inkopen. Dit zien we ook terug op diverse beurzen. Zij melden dat er records sneuvelen op gebied van het aantal transacties. Er wordt nu intensiever gehandeld dan tijdens de hoogste koers in de laatste dagen van 2017.

Een laatste aanwijzing is dat veel speculanten hebben gespeculeerd op een koersdaling van de Bitcoin. Nu dit de afgelopen 2 maanden niet is gebeurd is er een grote kans dat zij hun opties gelicht krijgen en dus Bitcoin moeten leveren. Om ervoor te zorgen dat ze straks niet de hoofdprijs hoeven te betalen kopen ze nu alvast in.

Uiteraard zal de tijd het leren, maar het lijkt er in het algemeen wel op dat de Bitcoin steeds meer gemeengoed wordt.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).