Bitcoins kopen met je Apple Card? Vergeet het maar

Bitcoins kopen met je Apple Card? Vergeet het maar
Dit en nog meer restricties voor de nieuwe Apple Card.

Binnenkort is de Apple Card in de Verenigde Staten te gebruiken. Het is een bankkaart van het techbedrijf uit Cupertino die op zichzelf werkt. In dat opzicht speelt Apple dus voor bank. De verwachting is dat de kaart in de nabije toekomst ook naar Europa gaat komen.

Aangezien de Apple Card niet gekoppeld is aan een bestaande creditcard van bijvoorbeeld MasterCard of American Express, heb je ook te maken met spelregels die door Apple zelf zijn verzonnen. De voorwaarden zijn onder meer gepubliceerd op de website van Goldman Sachs.

Zo stelt Apple dat je geen cryptocurrency zoals bijvoorbeeld Bitcoins mag kopen met de Apple Card. Ook loterijkaartjes, casino chips, buitenlandse valuta en reistegoeden mogen niet gekocht worden met de Apple Card.

Hoe relevant de Apple Card dan wel is kun je jezelf afvragen. In creditcard-land Amerika zullen ze ongetwijfeld warmlopen voor dit soort initiatieven. In Europa liggen de zaken waarschijnlijk anders. De uitrol is over een maand in de VS, het is afwachten of de Apple Card een succes gaat worden.

Eén reactie

  1. Is toch logisch …. De kaart wordt gebacked door een flinke bank/financiele instelling.
    Die zitten niet op crypto te wachten (tenzij ze ooit zelf iets lanceren) en saboteren het dus op deze manier.

    Dit is nog maar het begin en het is al OVERDUIDELIJK dat crypto KANSLOOS is want dit soort instellingen met regeringen maken de dienst uit, en niet Briljante Redbull zuipende geeks op zolder kamertjes die de gevestigde orde denken te gaan omgooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *