BitLock: open fietssloten voortaan met je telefoon

Auteur: , 5 Reacties

In auto's is het hanteren van fysieke sleutels al enige tijd aan het uitsterven, en als het aan de makers van BitLock ligt hoeven we ook niet meer in onze broekzak of tas te graaien om een fiets te ontgrendelen. Ein-de-lijk.

De BitLock is een nieuw crowdfundproject op Kickstarter in is feite een simpel beugelslot, maar herkent middels bluetooth wanneer je iPhone of Android-telefoon in de buurt komt. Vervolgens kun je het slot met één druk op de knop ontgrendelen.

BitLock: open fietsloten voortaan met je telefoon

Een ander voordeel is dat je dankzij de ingebouwde GPS-sensor via de app altijd weet waar je fiets geparkeerd staat. Iets dat voor menig student in grote steden een ongetwijfeld nuttige feature is. Je kan het ook gebruiken om je routes te monitoren, en een inzicht te krijgen in de calorieën die je hebt verbruikt, of de CO2’tjes die bespaard werden. Het lithium-batterijtje in het slot zorgt voor een accuduur van zo’n vijf jaar. Mocht de BitLock bijna zonder stroom komen te zitten, dan verschijnt er een melding op je telefoon.

Met al je vrienden een fiets delen

Via de app kun je meerdere gebruikers aan één slot toevoegen. Ofwel, je kunt je eigen fietsdeelprogramma opzetten en groepsgewijs een fiets delen. Wat ontzettend Nieuwe Generatie van ze. Enfin, voor het zover is moeten ze nog $120.000 ophalen. Hiervan is, met nog 29 dagen te gaan, al bijna 22 mille binnen. Als de target wordt gehaald zullen de eerste, in China geproduceerde sloten vanaf februari worden uitgeleverd voor een prijs van $140, omgerekend €104.5 reacties

Snap niet dat zoiets nog niet bestaat, hallo 2013???
Even een bt mac clonen en weg is je fiets.
En als je batterij leeg is of je gelefoon gestolen is, wat dan?
En je telefoon hoef je natuurlijk ook niet eerst uit je zak te halen? :’)
dat is handig wordt je telefoon gestolen ben je meteen ook je fiets kwijt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).