BitTorrent introduceert eigen cryptomunt

BitTorrent introduceert eigen cryptomunt
Maar wat kun je ermee?

Dat cryptomunten als paddestoelen uit de grond komen zal in 2019 niet veel anders zijn. BitTorrent begint het jaar in elk geval goed wat dat betreft, want de organisatie lanceert een eigen digitale munt onder de naam BTT.

BitTorrent werd een halfjaar geleden overgenomen door cryptomunt TRON (TRX). Dat BitTorrent nu een eigen munt heeft gekregen kun je eigenlijk geen verrassing noemen. Het doel van BTT is geheel op zichzelf gericht. Bezitters van de token kunnen bijvoorbeeld een snellere downloadsnelheid kopen. TRX is de basis van BTT en de cryptomunt valt tevens onder de voorwaarden van TRON.

BTT’s zullen uitgegeven worden door de BitTorrent Foundation, gelokaliseerd in Singapore. Een token kopen gaat via Binance Launchpad. Op dit moment kunnen alleen inwoners buiten de Verenigde Staten gebruik maken van BTT. De coin zal als eerste via via uTorrent Classic op Windows geïmplementeerd worden. BTT valt onder Project Atlas, het algehele decentrale plan dat door TRON in gang is gezet. Op de niTROn Summit op 17 en 18 januari in San Francisco geven BitTorrent en TRON meer informatie over Project Atlas.

Het peer-to-peer protocol van BitTorrent is een groot voorstander van blockchain en cryptotechnologie. In november 2018 liet het bedrijf al weten dat een premium versie van uTorrent Classic naast dollars, ook met Bitcoin, TRX of BNB’s afgerekend konden worden. Met de betaalde versie verdwijnen advertenties en kun je torrents, zoals bijvoorbeeld videobestanden, al tijdens het downloaden bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *