BitTorrent wil een eigen serie gaan produceren

BitTorrent wil een eigen serie gaan produceren
Met behulp van zijn gebruikers wil BitTorrent een eigen serie gaan maken die daarna gratis is te downloaden.

We kennen BitTorrent natuurlijk voornamelijk van het illegaal downloaden van films, series en muziek. Nu heeft het plannen aangekondigd om zelf een serie te gaan ontwikkelen. Dit willen ze gaan doen door gebruikers van BitTorrent te laten betalen. Het idee is om de serie te ontwikkelen door middel van crowdfunding, je wordt dan ook niet verplicht om te betalen.

De science-fiction serie die BitTorrent wil gaan maken gaat Children of the Machine heten. Op dit moment heeft BitTorrent 170 miljoen gebruikers. Als daarvan 250.000 gebruikers een bedrag van 9,95 dollar doneren dan kan de serie worden gemaakt. In de New York Times zegt producent Marco Weber dat als het geld er niet komt de serie ook niet zal worden gemaakt.

Naast het nieuws over de serie heeft BitTorrent ook aangekondigd dat het bundels van bekende artiesten gaat aanbieden. In deze bundels zitten dan meerdere downloads van één artiest. Deze dienst was nu al voor een deel van de gebruikers gratis beschikbaar. Vanaf september komt deze dienst voor iedereen beschikbaar, maar dit wordt wel een betaalde service. Volgens het bedrijf zelf hebben al een paar grote artiesten hun medewerking toegezegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *