Bizar: 6 mensen aten vrijwillig LEGO op

Bizar: 6 mensen aten vrijwillig LEGO op
Altijd al willen weten wat er kan gebeuren als je LEGO gaat eten?

Kleine kinderen stoppen van alles in hun mond. Daarom is het altijd oppassen als er bijvoorbeeld kleine objecten in huis rondzwerven. Bijvoorbeeld LEGO-blokjes, waar een ouder kind mee aan het spelen is.

Het doorslikken van objecten wordt altijd omschreven als levensgevaarlijk, maar hoe zit dat in de praktijk? Er is maar één manier om daarachter te komen en dat is het daadwerkelijk proberen. Onderzoekers hebben zes volwassenen (drie mannen, drie vrouwen) gevonden die vrijwillig LEGO wilden eten.

Het ging hier niet om de blokjes, maar om de hoofden. Zes mensen, zes LEGO-hoofden. Uit het onderzoek komt naar voren dat het eten van een hoofd in elk geval voor een volwassene niet heel gevaarlijk is. Het avontuur van LEGO werd gevolgd om te kijken wat er met het stukje speelgoed gebeurd in het menselijke lichaam. Uit het onderzoek pleek dat de LEGO na een paar dagen opduikt in de ontlasting van de proefpersonen. Bij geen van de gevallen bleef de LEGO daadwerkelijk achter in de maag of iets dergelijks. Mocht je honger hebben: eet gerust een LEGO-hoofd op?

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *