Wow: Bitcoin gaat door de grens van 10.000 dollar!

Bitcoin koers
Anderhalve maand geleden stond de koers nog op de helft.

Dit is dus met recht heel bizar te noemen. Zo’n snelle koersstijging hadden we niet voor mogelijk gehouden, veel analisten dachten dan ook dat de 10k pas eind december zou worden aangetikt. Maar nee, het is vandaag op 28 november dat de koers voor het eerst door de 10.000 dollar gaat.

Met een marketcap van ruim 165 miljard dollar(!) blijft de Bitcoin steeds waardevoller worden. Waarschijnlijk zal er op korte termijn wel een correctie komen, maar toch lijkt de potentie van de cryptomunt nog veel groter. Althans, eigenlijk gaat dit over de potentie van Blockchain, de technologie waarop de Bitcoin is gebaseerd. Steeds meer bedrijven, ondernemers en investeerders krijgen door hoe goed deze technologie eigenlijk in elkaar zit. Dankzij de ‘peer-to-peer’ Blockchain-technologie schieten ook de koersen van diverse andere virtuele munten de lucht in. Dit jaar bleek zelfs dat je met diverse alternatieve munten (altcoins) meer rendement had kunnen behalen, dan in vergelijking met Bitcoin.

Meer weten over de mogelijkheden om erin te investeren/speculeren, lees dan dit artikel wat we zojuist gepost hebben.

12 reacties

  1. Doordat steeds meer media, ook serieuze media zoals Autoblog, erover berichten gaat de bitcoin sinds afgelopen jaar van underground steeds meer naar mainstream. Bekend maakt bemind…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *