Bizar: Dakdekker gebruikt wel heel bekend logo

Auteur: , Geen reacties
Hmm, waar komt me dat toch bekend voor

Plottwist: hij was misschien wel eerder met het bekende logo!

Het Chinese OnePlus heeft misschien wel een van de meest herkenbare logo’s op de markt, grotendeels omdat het logo letterlijk uit een ‘1’ en een ‘+’ bestaat. Deze dakdekker uit Toronto had zelf ook een geniaal idee.

‘OnePlus Roofing’ is een dakdekkersbedrijf met een wel heel herkenbaar logo, en wel dat van OnePlus. Het is immers niet gemakkelijk om een eigen bedrijf te runnen en wanneer je dan een naam hebt gevonden én een perfect logo daarbij hebt gemaakt, ga je al snel door met het volgende obstakel.

De eigenaar van OnePlus Roofing had daarentegen misschien beter een kleine Google-sessie kunnen inplannen in zijn drukke schema. Dan had hij immers snel ontdekt hoezeer hij voor zijn ‘creatie’ in de problemen kan komen.

Nu, op rating-site Homestars krijgt het bedrijf lovende recensies. Zo werd de slaapkamer van een van de beoordelaars weer lekkage-dicht gemaakt, terwijl een andere afnemer van de dienst na heftige schade door wind aan zijn dak hetzelfde bedrijf inhuurde en binnen no-time weer knus en droog zat. Kortom, allemaal 10/10 ratings.

Lettertype, design, alles is we heel erg bekend

Waar OnePlus Roofing daarentegen geen 10 voor gaat krijgen, is het ontwerp van het logo. Het lettertype, de lay-our en het algemene design, alles is identiek aan het Chinese smartphonemerk.

Maar hey, we moeten natuurlijk wel een beetje nuanceren. De eigenaar zegt in een gesprek met AndroidAuthority nooit van het smartphone-merk gehoord te hebben. Dat is zeker een optie, maar tegelijkertijd zou het kunnen dat de dakdekker een grafisch ontwerper heeft ingehuurd die dacht eens gemakkelijk wat geld te kunnen verdienen.

Nog een andere verklaring is wellicht wat minder grappig. Volgens hetzelfde Homestars is OnePlus Roofing namelijk opgericht in 2010; 3 jaar voor de oprichting van OnePlus! Zou het kunnen dat de Chinezen voor de zoveelste keer een namaak-product hebben geleverd? Wat ook de waarheid is, 1+1=2 en de eigenaar van 2+ Roofing zal toch echt een ander logo moeten gaan fixen of het conglomeraat voor de rechter slepen.

Ondertussen is het Chinese merk wel heel andere dingen bezig. Zo zijn al te vinden in de rechtszaak voor het implementeren van de term ‘Dash Charge’. Ondertussen maakt de flagship killer zich op voor de release van de stevige OnePlus 6T. Tot slot werd recentelijk bekend waarom de aankomende 6T geen 3,5mm jack gaat krijgen.
Foto OnePlus Roofing via FacebookEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).