Bizar: Deze achtergrond sloopt je smartphone

Foto @IceUniverse

Een absurde ontdekking van IceUniverse: het instellen van deze achtergrond brickt je smartphone.

Normaal levert IceUniverse ons de heetste lekken rondom aankomende smartphones. Vandaag is het daarentegen anders. Hij deelt een zeer eigenaardige ontdekking met ons. Het instellen van de wallpaper die je hierboven ziet, sloopt namelijk je smartphone. Volgens de lekker zijn het vooral Samsung-gebruikers die op moeten passen.

Achtergrond brickt smartphones

IceUniverse deelt een foto die, wanneer ingesteld als achtergrond op een smartphone, het toestel kan slopen. Tientallen gebruikers bevestigen de absurde ontdekking en ook AndroidAuthority testte het fenomeen uit. Uiteraard kun je het in naam van de wetenschap zelf proberen, maar we raden je aan om eerdere avonturiers te geloven.

Eenmaal als wallpaper ingesteld, crashen sommige smartphones direct. Vervolgens lukt het niet meer om het toestel te booten en blijft er een constante loop plaatsvinden. De enige oplossing is vanaf dat moment om weer terug te gaan naar de fabrieksinstellingen. Tot ziens data…

Heeft iets met de kleuren te maken

Wat de exacte oorzaak van deze bizarre ‘bug’ is, is tot dusver onduidelijk. Wel ontdekte IceUniverse dat het iets met de kleuren in de foto te maken heeft. Toen hij de foto uploadde naar Weibo, veranderde de kleuren een klein beetje. Hierdoor werd de foto om wat voor reden dan ook onschadelijk; niets meer dan een ietwat fletse foto van de natuur.

De lekker zegt dat het iets te maken heeft met de kleuren-gamut; de manier waarop bijvoorbeeld een smartphone kleuren reproduceert. Wellicht dat de foto een bepaalde reproductie van kleuren verwacht van de smartphone. Dat lukt op een of andere manier niet (de kleuren zijn ‘buiten gamut’). Daardoor crasht het toestel en komt het in een of andere boot-loop terecht.

Voor zover we weten is er geen oplossing (behalve de wallpaper niet gebruiken) of duidelijke aanleiding voor het probleem. Dit is simpelweg een bizar verhaal voor de zondag middag..

Lees ook: Galaxy S10 – check deze grappige wallpapers voor cameragat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *