Bizar: deze smartphone draait volledige versie Windows 7

Bizar: ASUS ZenFone 2 draait Windows 7
Stel: je hebt een smartphone en je mag zelf kiezen welk besturingssysteem je erop wilt draaien. Wat zeg je? Windows 7!?

We kunnen ons niet voorstellen dat je er behoefte aan hebt, maar een lid van het XDA Developers-forum is erin geslaagd om Windows 7 te draaien op een ASUS ZenFone 2. Dit Android-apparaat beschikt over een processor van Intel en blijkt het besturingssysteem van Microsoft best aardig te kunnen draaien. Sterker nog: ook Windows 8 en Windows 10 werken op het toestel van ASUS.

Je kunt ook zelf aan de slag met Windows 7 op je ZenFone, al zul je daar wel een klein beetje technische kennis voor nodig hebben. Allereerst moet je namelijk de bootloader unlocken en een kernel flashen, om vervolgens je SD-kaart te partitioneren en een aantal terminal-commando’s in te voeren. Doe dit dus alleen als je weet waar je mee bezig bent.

[gv data=”g2Smcq8qLEY”][/gv]

3 reacties

  1. De reden waarom dit werkt op een Asus Zenfone is omdat dit een van de weinige toestellen is die op een Intel X86 cpu draait, de meeste toestellen draaien op een ARM cpu, normale Windows is enkel geschikt voor X86. Ik ben wel fan van de Zenfones, de Zenfone 2 met een quadcore, dual sim 4gb ram en 32gb opslag gaat zo’n 300 euro kosten. Dat is een koopje vergeleken met andere high end toestellen.

  2. Processor Model: Intel Silvermont (Intel Atom Z3580)
    Type: Quad-Core, Frequency: 2.3 GHz
    Graphics Model: PowerVR G6430 MP4
    Antutu Score: 50.401
    Screen diagonal: 5,5″
    Size: 77.2 mm x 152.5 mm x 10.9 mm
    Weight: 170 gr.

    Mooie specs, maar nogal een lomp apparaat om in de broekzak te steken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *