Bizar: Dit krijg je als je ’the1975..com’ intikt in Google

Vreemd, maar niet schadelijk
Een bizarre, maar redelijk onschadelijke glitch.

Er is een bizarre glitch opgedoken voor bepaalde Android-telefoons. Reddit-gebruiker Krizastro tikte per ongeluk ’the1975..com’ (met twee punten) in toen hij naar zijn favoriete band zocht. Vervolgens kreeg hij niet de juiste website, ook niet Google’s gebruikelijke zoekresultaten bij een typo, maar zijn recentelijk verstuurde SMS’jes te zien.

Op een of andere manier is de ‘code’ gekoppeld aan een bestaande functionaliteit van veel Android-smartphones. Wanneer je ‘show me my text messages’ intypt, toont Google je (wanneer je de app hebt toegestaan je contacten en SMS’jes te mogen lezen) al je recentelijk verstuurde en ontvangen berichten.

Het lijkt erop alsof de glitch in Android op veel toestellen bestaat, al doet hij het niet op mijn Nederlandstalige OnePlus (andere OnePlus-gebruikers stellen dat het wel op hun toestel werkt). De gebruiker die het ontdekte gebruikt een Google Pixel 2 XL.

Alsof het nog niet bizar genoeg is dat zo’n specifieke code de functionaliteit triggert, zijn er ook andere woorden gevonden die hetzelfde effect hebben. ‘Vizel viagens’, ‘Izela viagens’ en ‘Zela viagens’ lijken de fout in de code ook te triggeren.

Voor de duidelijkheid, je privacy is niet in het geding of wat dan ook. Het gaat hier om een glitch die een functionaliteit triggert die je normaal ook kunt gebruiker met het juiste commando.

Dat in tegenstelling tot Apple’s Siri, dat letterlijk verborgen berichten kon oplezen door een bug. Of wat dacht je van deze gekke WhatsApp-glitch, waardoor de chatdienst crashte. Tot slot lees je in dit artikel hoe Chrome flipte na een update voor Windows 10.

Screenshots via @9to5google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *