Bizar: dit verdiende de CEO van Google in 2015

Dit verdiende Sundar Pichai in 2015
Sundar Pichai werd in 2015 benoemd tot CEO van Google en dat heeft hem absoluut geen windeieren gelegd.

Bloomberg meldt namelijk dat Pichai vorig jaar in totaal 100,5 miljoen dollar verdiende, zo blijkt uit documenten die Google dinsdag vrij heeft gegeven. De CEO mocht 652.500 dollar aan salaris bijschrijven, kreeg 99,8 miljoen dollar uitbetaald in aandelen en ontving 22.935 dollar aan andere compensaties.

Mocht je deze bedragen nog aan de lage kant vinden: in februari keerde Google nogmaals 199 miljoen dollar uit in de vorm van aandelen. Nog niet eerder ontving een CEO van Google zo’n enorme vergoeding voor zijn werk.

Dat lijkt opvallend, maar is het niet, want meerdere techbedrijven probeerden Pichai de afgelopen maanden binnen te halen. Zo stond hij onder andere op de shortlist van Twitter. Google zal hem met de forse betalingen vast en zeker hebben kunnen overtuigen om nog wat langer aan te blijven.

Ook interessant: oprichters Larry Page en Sergey Brin betaalden zichzelf slechts één dollar uit. Niet dat we medelijden hoeven hebben met de twee, want zij hebben al tientallen miljarden dollars op hun bankrekening staan.

3 reacties

  • @pomoek: Niemand op deze planeet is dat waard maar de relatiteit is schijnbaar anders.

   relativerend:

   Als we tientallen miljoenen per jaar betalen voor een voetballer die niet eens aan de verwachting voldoet, geblesseerd is, of op de bank zit dan valt dit wel mee.

   Een duidelijk teken dat de democratie eigenlijk niet meer bestaat anno 2016 en we eigenlijk leven in een Plutocratie in het vrije westen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *