Bizar: Gast 640 dagen gebanned voor verlaten potjes Gears 5

Pijnlijke situatie
Deze gast kan voorlopig de game niet meer online spelen…

Ontwikkelaars en uitgevers doen soms helemaal niets tegen cheaters, waardoor games na een tijdje gewoon onspeelbaar worden. Het tegenovergestelde daarvan is ontwikkelaars die valsspelers en toxische spelers helemaal kapot maken. Misschien is Microsoft met Gears 5 wel iets te ver gegaan.

Zo’n beetje iedere game met online competitieve elementen kent in meer of mindere maten valsspelers en het is aan de ontwikkelaar en/of uitgever om daar iets tegen te doen. Je kunt spelers verbannen of op een demonische manier martelen. Dan moet het begrip cheater daarentegen wel duidelijk zijn.

Gears of War 5-speler NoLifeDGenerate klaagde een aantal dagen geleden op Reddit dat hij maar liefst 640 dagen, bijna 2 jaar, gebanned is van de nieuwste Gears-game. Nu draai ik al even mee in de game-wereld en er zijn weinig voorbeelden te bedenken van spelers die langer verbannen worden uit een game dan dit. Hij gebruikte daarentegen geen hacks of cheats.

Hij werd uit de game geweerd omdat hij te vaak online games verliet. Nu lijkt dat een absurd buitenproportionele straf voor iemand die af en toe een online potje verlaat. Okay, de balans tussen teams is (zeker in matches met minder spelers) erg fragiel. Neem bijvoorbeeld Overwatch; 5 tegen 6 is gemakkelijk 90% van de tijd onmogelijk te winnen voor de underdog. Toch is effectief iemand voor de levenscyclus van een game verbannen misschien wat extreem.

Aan de andere kant, communicatiedirecteur Dana Sissons onthult via Twitter dat het niet om één of twee potjes ging. Van de 21 gespeelde potjes zou de Reddit-klager er 18 hebben verlaten; meer dan 85% van zijn games.

We weten niet in wat voor capaciteit hij de games verliet. Ik heb ook wel eens op alt f4 gedrukt wanneer ik verloor tijdens een potje Counter-Strike. Dan was de game officieel nog niet afgelopen, maar alle rondes waren gespeeld. Zo heeft niemand er eigenlijk last van.

Hoe dan ook, een game leaven en je team laten stikken is een rotstreek en ik zou het vooral in Gears 5 niet doen, want dan kan het zomaar dat je nooit meer kunt spelen.

Lees ook: Is dit de dikste Xbox One X ooit?!

Nog geen reacties

  1. Tsja je hebt ranked/competitive en casual, in ranked/competitive kost het je een loss en zak je in rank, en vaak ook een time penalty tussen 5-30 mins kun je dan niet queuen, in bijvoorbeeld rocketleague. Dit geldt ook voor veel andere games

    Rare actie van het bedrijf

  2. Ik werd even op het verkeerde been gezet door het woord “keerzijde” wat hier verkeerd gebruikt wordt. Het andere uiterste wordt er bedoeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *