Bizar: gestolen CES-apparaat gespot op populaire handelssite

Project Valerie gevonden?
Met een prijskaartje van dik 20.000 euro is het zeker niet het goedkoopste showroom-model.

Eerder deze week meldden we al dat er een wel heel duur apparaat op het CES-evenement in Las Vegas gestolen zou zijn. Het showroom-model van Razer, genaamd Project Valerie, zou door een onbekende meegenomen zijn uit de showroom.

Project Valerie is een gaming notebook met maar liefst drie ingebouwde 4K-schermen, maar zelfs dat is niet voldoende voor de dief om het apparaat zelf te houden. Met een waarde van omgerekend zo’n 20.470 euro is dat ook redelijk aantrekkelijk natuurlijk, zeker als je zelf geen gamefanaat bent. Vandaar dat het artikel gespot is op de Chinese equivalent van Marktplaats voor een vriendenprijsje van omgerekend 20.755 euro.

Dat het artikel terug is te vinden op een Chinese verkoopsite, is vrij bijzonder te noemen. Dit betekent namelijk dat de dief dus eerst mét het apparaat van de Verenigde Staten naar China heeft kunnen vliegen, zonder dat iemand zich afvroeg wat die rare laptop in zijn tas deed. Helaas voor alle geïnteresseerden is onderstaande advertentie inmiddels verwijderd.

Project Valerie op Marktplaats

Niet gek, aangezien Razer zelf maar liefst 25.000 dollar (23.585 euro) uitreikt aan degene met de winnende tip om het apparaat terug te vinden. Of de Chinese overheid meehelpt aan het opsporen van de dief is onduidelijk. Ook Razer is niet meer ingegaan op het debacle.

Nog geen reacties

  1. Volgens mij was deze advertentie fake. De foto zou voor CES al gemaakt zijn. Op Tweakers.net hebben ze dezelfde actie uitgehaald in de Vraag&Aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *