Bizar: man bestuurt drone volledig met zijn hersenen

Auteur: , Geen reacties
Hersengestuurde-drone

Je moet er gek hoedje voor op, maar daarmee kregen onderzoekers wel de eerste drone van de grond die volledig met hersenen te besturen is.

Brainflight is een nieuw project van Tekever dat je hersengolven gebruikt om een onbemand vliegtuig te besturen. Het kost wat oefening om een drone in de lucht te houden, maar volgens de onderzoekers duurt het niet lang totdat je gewoon kunt denken waar je heen wilt, en dat het vliegtuigje deze gedachten vervolgens uitvoert.

Afleiding is geen probleem
Mocht je afgeleid worden, dan stort het toestel niet meteen als een baksteen naar beneden. Verschillende algoritmes zijn aangebracht om ervoor te zorgen dat het vliegtuigje gewoon in de lucht blijft, zelfs als je hersenen even ergens anders mee bezig zijn. Volgens Tekever zullen we voorlopig nog geen grotere machines besturen met ons brein, maar het bewijst wel dat er nog veel te winnen valt op dit gebied.

In de toekomst hopen de onderzoekers dat auto’s en vliegtuigen deels op deze manier bestuurd kunnen worden, zodat complexe handelingen ineens instinctief uitgevoerd worden door je gedachten. Een auto besturen is op die manier een stuk beter te vergelijken met lopen. Bovendien kan het een uitkomst zijn voor lichamelijk gehandicapten om op die manier alsnog aan het verkeer deel te nemen.

Bekijk een video van de hersengestuurde drone op de website van de BBC hier.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).