Bizar: man boort tablet open en installeert 1 TB opslag

Surface Pro 3 onder handen genomen met een boormachine
De Microsoft Surface Pro 3 moet je laptop kunnen vervangen, maar heb je veel opslag nodig, dan kom je bedrogen uit.

Laptops met een opslag van 1 TB zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Wil je echter een Surface Pro 3 met 512 GB SSD, dan betaal je daar op z’n minst 1.799 euro voor. Inderdaad, behoorlijk prijzig voor een tablet. Daar komt bij dat je de opslag niet zelf kunt upgraden, want het is zo goed als onmogelijk om de behuizing van de Surface Pro 3 te openen.

De Surface Pro 3, inclusief nieuwe SSD

Jorge Malagon zag daar wel een uitdaging in. Hij kocht de Surface Pro 3 met 256 GB opslag, maar had al snel extra ruimte nodig. Je zult het wellicht niet direct geloven, maar het is hem uiteindelijk toch gelukt om een 1 TB SSD te installeren. Daar had hij wel een boormachine en een hoop geduld voor nodig. Hij moest hiervoor namelijk dwars door de behuizing boren, zonder de interne componenten te beschadigen.

“Vervolgens hoefde ik de behuizing alleen nog maar af te dichten. Dat heb ik gedaan met een stuk karton, wat schuim ene en sticker. Zo kan ik later namelijk gemakkelijk een 2 TB SSD installeren als die op de markt komen”, aldus Malagon.

Nog geen reacties

  1. Vaak zul je de modificatie niet zien, aangezien óf de stand er overheen geklapt zit, óf hij op tafel staat. Wel jammer dat het tegenwoordig bij zo goed als alle premium apparatuur voor de doorsnee persoon onmogelijk is om wat hardware te vervangen.

    Een kolomboor blijkt wel handig bij dit soort ingrepen.

    En voor veel opslag ben je bij iedere tablet aan het verkeerde adres, dat is niks specifieks van deze surface pro. Wat overigens een volwaardige (en aardig potente) computer in tablet formaat is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *