Bizar: Man gaat dood door opladen iPhone in bad

Auteur: , 13 Reacties
Hou je smartphones buiten de badkamer!

Smartphones kunnen dus best gevaarlijk zijn.

Een Engelsman genaamd Richard Bull is dood gevonden in de badkuip. Zijn vrouw vond hem daar met ernstige brandwonden.

De Daily Mail schrijft dat de politie een extra lange oplaadkabel vond die vanuit de badkamer naar het stopcontact in de hal liep. Vermoedelijk wilde Richard zijn telefoon opladen terwijl hij genoot van een bad.

Het lader element werd gevonden in het bad en het lijkt er dus op dat Richard zichzelf heeft geëlektrocuteerd door het oplaadelement op zijn borst te leggen.

De politie vermoedt dat het stuk tussen de telefoonoplader en de kabel contact heeft gemaakt met het water, waardoor Richard is overleden.

De lijkschouwer vond het extreem zorgelijk dat mensen niet realiseren dat smartphones in de buurt van water net zo gevaarlijk kunnen zijn als bijvoorbeeld haardrogers. Hij gaat een brief schrijven naar Apple, om voortaan waarschuwingen op de telefoon te zetten dat deze niet in de buurt van water mag komen als hij aan het opladen is. Maar wist je dat een iPhone wel 13 uur kan overleven in ijskoud water?

Apple heeft nog niet gereageerd op het incident.

We kunnen hier dus uit opmaken dat het niet slim is om je telefoon op te laden terwijl je in bad zit. Misschien toch maar je smartphone helemaal uit de badkamer verbannen, dan weet je zeker dat er niets gebeurd. Of draadloos opladen moet in de toekomst verbeterd worden.13 reacties

Bizar? Dit is toch gewoon dom.
Mijn hemel waarom zou Apple hierop moeten reageren, tegen zoveel domheid is niemand opgewassen.
@bofkont: Omdat Apple altijd alles moet voorkauwen, anders slaan zijn gebruikers op tilt. :D:D
@diablogt Valt weinig aan voor te kauwen, Apple producten staan bekend om hun geweldig goede gebruikersgemak.
@bofkont: Klopt. Vooral de iBril met oogkleppen schijnt een succes te zijn.
@ffw88: Zou zeggen probeer het eens, er is geen weg meer terug als je eenmaal het gemak van een Apple bent gewend.
@diablogt: Ik kom regelmatig in contact met artsen, en het merendeel heeft een iPhone. Niet meteen het type mensen dat dom is.
Ik laad regelmatig mijn telefoon op terwijl ik in bad zit, alleen ligt die dan niet in de badkamer… ;-)
Waarom zou Apple in godsnaam moeten reageren?

Als ik in een auto stap en me tegen 190km/u tegen een brug te pletter rijd, moet dat betreffende merk dan ook reageren?
Er klopt iets niet in dit verhaal. Als je een hele lange laadkabel hebt, dus 220v op de gang ofzo en de laadkabel, met slechts 5volt in bad. Dan ga je echt niet dood.
Of had hij een verlengsnoer naar het bad en daar de oplader in? Het laatste lijkt mij eerder…
@av_diver: Pas als er iemand zou sterven van volt, klopt er iets niet. Voltage is niet dodelijk, ampère wel. De hoeveelheid ampère die de oplader levert is meer dan genoeg om iemand te doden, zeker in water.
Pff dat is echt zo’n zinnetje dat mensen tegenwoordig vaak gebruiken om slim te lijken maar er eigenlijk geen bal van snappen. Puur theoretisch klopt het dat je hart stopt door een elektrische stroom (met bepaalde stroomsterkte en tijdsduur). Maar in de praktijk wil dat dus zeggen dat er voldoene spanning nodig is om die stroom te induceren, waardoor bijdehand gaan doen over “5v/1a is levensgevaarlijk” je geen expert maakt.
5v (of 12v) komt nooit zomaar door je huid en in het geval dat je in bad ligt zal die stroom gewoon kortsluiten van doorheen het water (lagere weerstand dan natte mens en bovendien staan de polen enkele mm
@captain: mm uit elkaar. No way dat die stroom in die opstelling door je lichaam loopt (en dan ook nog helemaal door het hart). Het enige wat ik kan bedenken is zoals hierboven vermeld een 230v verlengkabel gebruikt of een kortsluiting in de AC-DC adapter, maar dat is er normaal op voorzien

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).