Bizar: Nexus 5X beschikt na reparatie over 4GB RAM

Nexus
Je oude Nexus toekomstbestendig maken is zeker mogelijk.

De Nexus 5X is altijd een vreemde eend in de bijt geweest: toen het toestel op de markt kwam, was het nauwelijks beter dan haar voorganger en ontsteeg het apparaat nauwelijks de top van de midrange-markt. Hoewel het toestel in 2017 nog steeds te gebruiken is, valt de 2GB aan beschikbaar werkgeheugen erg tegen. Een Chinese reparatiewinkel weet daar gelukkig wel raad mee.

XDA-lid Cathair2906 vertelde zijn nogal bizarre verhaal enkele dagen geleden op het XDA-forum. Zijn Nexus 5X kreeg net na de garantieperiode van 2 jaar te maken met bootloop-issues, waardoor het toestel onbruikbaar werd. Omdat LG Hong Kong het toestel niet wilde repareren buiten de garantieperiode, besloot Cathair2906 het toestel op te sturen naar een Chinese reparatiewinkel.

Vaak heeft een bootloop-issue te maken met een slecht aangesloten processor, die verstopt zit achter de System-on-Chip en het RAM. Dus waarom niet naast een betere processor ook meteen het werkgeheugen een welkome boost geven?

Gelukkig voor Cathair2906 is de suggestie van de Chinese reparatiewinkel met vlag en wimpel geslaagd, waardoor hij nu als enige ter wereld over een Nexus 5X met 4GB RAM beschikt. Deze manier van repareren lijkt zich echter te beperken tot de winkels van China of Hong Kong. Al met al een opmerkelijk Nexus-verhaal met een gelukkig einde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *