Bizar: oudste videogamerecord ooit ongeldig verklaard

Auteur: , 1 Reactie
Dragster Atari gamerecord

Nothing is impossible?

Schokkend nieuws uit de kant van alle oude gamerecords: het oudste wereldrecord van een videogame is ongeldig verklaard door Twin Galaxies. Deze website houdt alle videogamerecords bij, waaronder die van de racegame Dragster voor de Atari 2600. Het spelletje kwam in 1980 op de markt en in 1982 zette Todd Rodgers een record wat achteraf toch te mooi om waar blijkt te zijn.

Ruim 35 jaar geleden zette Todd Rodgers onder leiding van een Twin Galaxies-scheids de recordtijd van 5,51 seconden neer. Uit grondig softwareonderzoek wordt echter duidelijk dat dit onder ‘normale omstandigheden’ onmogelijk is. Een snellere tijd dan 5,57 seconden is simpelweg niet mogelijk.

Hoewel Twin Galaxies in een reactie laat weten dat ze geen invloed hebben op de erkenning van Activision over het record, melden ze wel dat Twin Galaxies zelf een verantwoordelijkheid heeft om scores zo accuraat mogelijk te houden. Gek genoeg zijn er geen materialen terug te vinden die toen gebruikt werden om het record vast te stellen.

Hoe het racespelletje Dragster eruitziet, bekijk je hieronder. Gelukkig zijn er tegenwoordig een stuk interessantere racegames op de markt. Wie het huidige record van Dragster nu officieel in handen heeft, doet Twin Galaxies geen uitspraak over. Aan de verschillende YouTube video’s te zien zijn er echter heel veel mensen die 5,57 seconden hebben genoteerd.1 reactie

Alle records uit die tijd staan op Dr. Disrespects z’n naam

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).